U Federaciji Bosne i Hercegovine obvezna zaštita na licu i kretanje od 5 do 18 sati

Kazne za nepoštivanje odredbi 2.000 kuna

183
Foto: ilustracija

Federalni štab civilne zaštite na elektronskoj sjednici održanoj u nedjelju, 29. ožujka donio je naredbu o uvođenju izmjene policijskog sata na području Federacije Bosne i Hercegovine te o obaveznom nošenju maski tokom dana, piše portal klix.ba.

Prema naredbi koja je donesena naređuje se zabrana kretanja građana na području Federacije BiH u vremenu od 20 sati navečer do 5 sati ujutru.

Podsjećaju, ova naredba je do sada važila od 18:00 sati do 05:00 sati ujutro. Prema odluci Federalnog štaba civilne zaštite također je naređeno da građani na ulici, odnosno javnim površinama, moraju poštovati epidemiološko-zaštitne mjere.

VEZANE VIJESTI
TRAGEDIJA U SUSJEDSTVU U sudaru mješalice i automobila poginule žene i beba?

To podrazumijeva obavezno nošenje maski, pamučnih traka ili šala preko usta i nosa, kao i socijalnu distancu najmanje jedan i po metar.

Svim osobama koje prekrše zabranu kretanja u vrijeme policijskog sata bit će napisan prekršajni nalog te izrečena novčana kazna od 500 KM (2.000 kuna).

Ostaje nepromijenjeno u naredbi od 21. ožujka i važi do daljeneg da se iz naredbe o ograničenom kretanju izuzimaju svi zaposleni koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti rješavanja stanja nesreće uzrokovane pojavom korona virusa (COVID-19) na području FBiH, kao i zaposleni kojima se proces rada odvija u smjenama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here