U Grčkoj će doći do gašenja i spajanja banaka

58

Bez obzira na ishod summita EU-a, zakazanog za nedjelju, neke grčke banke će biti ugašene i pripojene drugim jačim bankama, kazali su u srijedu neimenovani europski dužnosnici Reutersu.

Tako je jedan dužnosnik rekao da bi četiri velike grčke banke – Nacionalna banka Grčke, Piraeus banka, Eurobank i Alpha banka, mogle biti svedene na dvije banke.

“Grčka ekonomija je u ruševinama, a to znači da bankama treba novi početak. Ciparski slučaj može poslužiti kao model”, rekao je jedan dužnosnik.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Drama na malim ekranima - Svinja napala novinara

Čelnici eurozone dali su Grčkoj rok do kraja tjedna da predloži reformski paket kako bi se odblokirao program pomoći koji bi u nedjelju trebao odobriti summit EU-a, ako njime budu zadovoljni čelnici svih 28 članica.

Zbog masovnog povlačenja novca iz grčkih banaka posljednjih tjedana grčka Vlada je naredila zatvaranje banaka 29. lipnja i one će ostati zatvorene do 13. srpnja. Također, na snazi ostaje i dnevno ograničenje o podizanju 60 eura na bankomatima.

 

VEZANE VIJESTI
Do kredita s 0% kamata

Izvor: Hina

Foto: FaH

Loading...
Mateja Feljan
Studentica Mateja Feljan rođena je 28. rujna 1991. godine i znatiželjna od djetinjstva s pisanjem prvih priča počela je još u osnovnoj školi. Pohađala je novinarsku grupu u kojoj se zaljubila u novinarstvo i na to gleda kao na preteču ‘pravom’ novinarskom poslu koji sada radi..

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here