U Mošćenici posljednja javnozdravstvena akcija “Zdravlja u lokalnoj zajednici”

Projekt se na petrinjskom području provodio tri godine, vrijedan je 50 tisuća kuna na godišnjoj razini, a financiralo ga je Ministarstvo zdravstva

788

U sklopu projekta Zdravlje u lokalnoj zajednici, 26. listopada je u Mošćenici održana posljednja u nizu javnozdravstvenih akcija.

Akciji su se odazvali brojni mještani kojima su stručnjaci prekontrolirali vrijednosti krvnog tlaka, šećera u krvi, kolesterola i triglicerida te obaviti EKG, dezintomeriju, spirometriju i pulsnu oksimetriju. Akcija je održana u suradnji s Neuropsihijatrijskom bolnicom „Dr. Ivan Barbot“ Popovača pa su građani mogli dobiti i zdravstvene savjete.

Partner u provođenju Programa je i Grad Petrinja, a akciji se pridružio i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

„Ove javnozdravstvene akcije imaju kontinuitet. Mislim da danas ovdje treba reći hvala svima onima koji stvarno rade volonterski. Hvala Petrinjskoj kući zdravlja, Neuropsihijatrijskoj bolnici i svim volonterima. Današnji pregled pokazuje nešto što trebamo svakodnevno raditi, ljudi bi trebali brinuti o svom zdravlju, barem jednom u šest mjeseci. Kada pogledamo koliko smo zaposleni, koliko život brzo prolazi, onda sigurno nam se dogodi da imamo problem sa zdravljem jer nas bolest zatekne. Preventiva i senzibiliziranje javnosti su u ovakvim akcijama ključne stvari. Mošćenica, već šest ili sedam godina dva puta godišnje ima ovakve akcije. One su pokazale jednu ogromnu nadgradnju zdravstva. Ono što treba reći da su sve aktivnosti kroz našu Petrinjsku kuću zdravlja, kroz našu strategiju, kroz sve udruge koje rade u Gradu, ali i pojedince, nešto posebno. Ustvari, mi smo poseban grad koji sa svojim partnerima, brine o čovjeku. Zdravstveni standard nije najbolji i on može biti bolji. Mi ne želimo biti nikakav korektiv, mi želimo biti nadgradnja, nikako konkurencija zdravstvenim ustanovama“.

Dodajmo kako je nositelj projekta „Zdravlje u lokalnoj zajednici“ Udruga Naš život, projekt se na petrinjskom području provodio tri godine, vrijedan je 50 tisuća kuna na godišnjoj razini, a financiralo ga je Ministarstvo zdravstva.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime