U oluji u Australiji troje mrtvih

86

Tri osobe poginule su u utorak na području Sydneyja, najvećeg grada u Australiji, u snažnoj oluji praćenoj obilnom kišom koja je rušila stabla i izazvala prekid opskrbe strujom za više od 200 tisuća kućanstava.

Otežano je bilo i kretanje brodova. Lučke vlasti države Novi Južni Wales objavile su zatvaranje luke u Sydneyju za komercijalne brodove tijekom 48 sati. Na Bondiju, slavnoj sydneyjskoj plaži, vjetar je nosio oblake pijeska prema unutrašnjosti.

Drugi dan zaredom žestoki vjetar puhao je do 135 kilometara na sat a kiša je preplavila regiju. Po meteorološkom zavodu, 119 milimetara vode palo je na Sydney u 24 sata, što je najviša razina nakon 2002.

VEZANE VIJESTI
AUSTRALIJA U kontroliranom požaru izgorjelo 20 kuća, 450 kućanstava bez struje

Dužnosnik hitne službe Steven Pearce objasnio je da je zaprimljeno 3000 poziva upomoć i izvedeno 20 operacija spašavanja na poplavljenim mjestima.

Po policiji Novog Južnog Walesa tri osobe su poginule u Dungogu, 200 km sjeverno od Sydneyja. Točne okolnosti tih smrtnih slučajeva treba tek odrediti.

Više od 100 škola zatvorilo je vrata dok je 215.000 kućanstava ostalo bez struje u Sydneyju i na australskoj obali, sjevernije od toga grada.(Hina)

Foto:FaH

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here