U OŠ Mate Lovraka pristigli novi prvašići, dočekali ih darovi i radni materijal

485
I za učenike s područja Petrinje danas je velik dan jer se nakon dugih ljetnih praznika vraćaju u svoje školske klupe. Tom prigodom, u nove izazove, došla ih je ispratiti i gradonačelnica Magdalena Komes, a posebno je pozdravila i veliku sreću poželjela malim prvašićima kojih je ove godine čak 120.

Ispred OŠ Mate Lovraka uz gradonačelnicu, učenike je dočekala i ravnateljica Ankica Krnjaić-Magdić koja je kazala da je tradicije škola duga već 42 godine.

-Današnjim danom upisali smo 42. generaciju prvašića, dakle tradicija naše škole duga je 42 godine. Dragi naši učenici vi ste od danas, mogli bismo reći odrasli mali ljudi koje čekaju važni zadaci. Na svom školovanju, na svom životnom putu školovanja, u ovoj ćete školi provesti najviše vremena, osam godina. Naučit ćete sve ono što vam je potrebno da biste dalje mogli ostvarivati svoje želje i snove. Pružit ćemo vam dobre temelje da jednoga dana postanete izvrsni liječnici, piloti, majstori, sve ono što želite raditi u budućnosti, kazala je ravnateljica.

Gradonačelnica Komes dodala je kako je pred prvašićima jedno predivno razdoblje i ohrabrila ih na nove izazove koji su pred njima.

-Pred vama je novo životno razdoblje puno izazova. Razdoblje u kojem ćete se obrazovati, naučiti puno novih stvari, a obrazovanje je, nemojte to nikada zaboraviti, vrijednost koju nikada nećete izgubiti i koju vam nitko ne može oduzeti. Zato kroz život puno učite, puno čitajte i budite na ponos svojim roditeljima i učiteljima i želim vam jako puno strpljenja, budite borbeni, budite uporni, govori gradonačelnica.

Sve prvašiće, podsjetila je gradonačelnica, na klupama danas čekaju obavezan školski materijal i darovi koje je sponzorirao Grad Petrinja uz pomoć donatora, prijatelja Petrinje, koji je unatoč lijepoj gesti želio ostati anoniman.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime