U Petrinji otvorena humanitarna izložba fotografija Marka Frölicha

635

Pod pokroviteljstvom gradonačelnika Darinka Dumbovića, sinoć je u petrinjskoj Galeriji Krsto Hegedušić otvorena humanitarna izložba fotografija „Slike Glasa Hrvatske“ namijenjena opremanju OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Nebojana koju pohađaju djeca doseljenika Hrvata s Kosova.

Jedna slika vrijedi više od tisuću riječi, stara je uzrečica. No spoj fotografije i riječi donosi poseban, dvostruki doživljaj. Izložba fotografija Marka Frölicha „Slike Glasa Hrvatrske“, koja je sinoć otvorena u Galeriji Krsto Hegedušić u Petrinji, prikaz je upravo takvog spoja radijskog programa i fotografije na Internetu. Autor ih je ustupio međunarodnom programu Hrvatske radiotelevizije „Glas Hrvatske“ kao naslovne slike pojedinih emisija. One ovom izložbom dobivaju novu, humanitarnu vrijednost. Naime, izložene fotografije ponuđene su na otkup, a prikupljena sredstva namijenjena su učenicima OŠ Ivan Goran Kovačić iz Gora te pripadajuće Područne škole u Nebojanu koju uglavnom pohađaju djeca Hrvata s Kosova. Dok mnogobrojni njihovi vršnjaci u drugim hrvatskim školama imaju suvremenu opremu za nastavu, ovi učenici nemaju niti jedno računalo i griju se na drva. Zato je upravo njima namijenjena humanitarna akcija Slike Glasa Hrvatske. Humanitarnu akciju je pokrenuo Glas Hrvatske u suradnji s Gradom Petrinjom i Foto Klubom Zagreb, a na njenom otvorenju osobito ponosan je bio gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović…

TON

Zahvale su upućene i gradonačelniku pa je tako autor izložbe Marko Frölich istaknuo kako bez pomoći gradonačelnika, ova izložba ne bi bila moguća. Ravnateljica osnovne škole iz Gora Valentina Vujnović, u znak zahvalnosti uručila mu je zahvalnicu, a na poklon od učitelja iz Nebojana dobio je fotografiju Letnice, mjesta iz kojeg je s 18 godina u svijet, činiti dobro, krenula Majka Tereza.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dodajmo da su organizatori ove humanitarne akcije, kako bi omogućili što jednostavnije i transparentnije prikupljanje novčanih sredstava, odlučili sve donatore uputiti da uplate obave izravno na račun škole. Početni iznos donacije po fotografiji iznosi 1 000 kuna. Svaka pravna ili fizička osoba zainteresirana za pojedinu fotografiju, a time i donaciju školi, moći će na Facebook stranici autora Marka Frölicha, ispod željene fotografije, a u polju za komentare upisati iznos koji je voljna donirati. Tko navede najveći iznos do zatvaranja izložbe u Petrinji, koja je inače otvorena do 6. ožujka, imat će obavezu uplatiti navedena sredstva na račun škole i s potvrdom o uplati moći će preuzeti fotografiju. Preuzimanje fotografija bit će u Zagrebu po završetku ciklusa izložbi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime