U Saboru rasprava o uvođenju eura i inicijativi “67 je previše”

24

Hrvatski sabor sutra, u utorak, 9. srpnja nastavlja sa sjednicom raspravom o dopunama Zakona o kreditnim institucijama kojima se osiguravaju uvjeti za sklapanje bliske suradnje Hrvatske narodne banke (HNB) s Europskom središnjom bankom (ECB) u cilju približavanja uvođenju eura kao sredstva plaćanja u Hrvatskoj.

Dopunjenim zakonodavnim okvirom osigurat će se da HNB poštuje smjernice ili zahtjeve ECB-a te da pruža sve informacije o kreditnim institucijama sa sjedištem u Hrvatskoj koje ECB može zatražiti za provođenje sveobuhvatne procjene kreditnih institucija.

VEZANE VIJESTI
Hrvatska dobiva Nacionalni dan bez mobitela u prometu 21. listopada?

Zastupnici će dati svoje mišljenje i o sudjelovanju Oružanih snaga RH u operacijama potpore miru „Sea Guardian“ u Sredozemlju, te “NATO misiji u Iraku”, kao i u aktivnostima ojačane prednje prisutnosti NATO-a u Republici Litvi i operaciji koalicijskih snaga „Inherent Resolve”.

Za kraj dana predviđena je rasprava o izvješću saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav o zahtjevu za raspisivanje državnog referenduma građanske inicijative „67 je previše”.

Odbor za Ustav zatražio je od Vlade provjeru potpisa koje je za referendum protiv mirovinske reforme prikupila inicijativa ’67 je previše’. Inicijativa je gotovo 750.000 potpisa predala u Sabor 13. lipnja ove godine.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here