U Sisku zaposleno 30 žena u sklopu programa Zaželi

Zbog velike potrebe za pomoći starijima i nemoćnima, četiri zaposlenice na širem sisačkom području i dvije na području Donje Posavine ne mogu zadovoljiti trenutne potrebe

299

Zahvaljujući programu zapošljavanja žena “Zaželi” i suradnjom nekoliko udruga i Grada Siska pokrenuto je više projekata zbog kojih je dosad zaposleno 30 žena koje se ranije nisu mogle zaposliti ili su ostale bez posla.

U program zapošljavanja do sada je uloženo ukupno 6,5 milijuna kuna. U Gradskom društvu Crvenog križa odvija se druga faza projekta “Okreni peladu, pokreni promjene” vrijednog 1,5 milijun kuna, koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Polaznice u ovoj fazi kroz edukaciju stječu kvalifikacije koje im mogu pomoći u kasnijem traženju posla. Žene u punom radnom vremenu brinu o starijim i nemoćnim osobama, koje svakodnevno obilaze biciklima. Voditelj Miroslav Čović i sisački Crveni križ vjeruju da će se program nastaviti i nakon isteka roka.

VEZANE VIJESTI
Prevencijom do sprječavanja razvoja raka

Na sisačkom području sve su veće potrebe za takav oblik pomoći starijim i bolesnim sugrađanima, pa se tako i sve više udruga prijavljuje za slične projekte, a kroz projekte se pojedine udruge osamostaljuju za daljnji rad. Upravo zbog sve veće potrebe pomoći, četiri zaposlenice na širem sisačkom području i dvije na području Donje Posavine ne mogu zadovoljiti trenutne potrebe.

Koliko starijih građana živi u teškim uvjetima, otkrile su Barica Kovačić iz Kratečkog koja brine o šest korisnika, i Marica Majcen iz Svinjičkog koja skrbi o njih osam izlaskom na teren. One im pomažu u kućanskim poslovima, nerijetko kuhaju, kupuju im namirnice i lijekove, vode ih liječniku i pružaju druge oblike pomoći. Korisnici takvih usluga su uglavnom u dobi od 75 do 90 godina.

VEZANE VIJESTI
Više od 30 zaposlenih u petrinjskoj Udruzi "Naš život"

Zbog povećanih potreba, u Crvenom  križu je ustrojena i lista čekanja. I zanimanje za takav oblik zapošljavanja je bilo veliko, pa je na natječaj pristiglo 60 ponuda od kojih je, sukladno kriterijima, zaposleno šest žena.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here