U sklopu akcije “Lop(a)ta” Udruga Jukinac iza Društvenog doma uredila dječji park

525

U sklopu građanske akcije „Lop(a)ta“ članovi Udruge Jukinac, pod vodstvom Josipa Gregurića, uredili su vanjski prostor iza Društvenog doma gdje udruga inače ima svoj ured. Prostor je veličine od 150 do 200 m2 , a on je uređenjem postao siguran dječji park otvorenog tipa.  Tako je, naizgled malim troškovnikom (13.000,00 kn), uz malo truda, zajedničkog rada i volonterstvom pokrenut kotačić promjene u široj zajednici. A dječje igralište služit će mnogim generacijama kao mjesto koje je sigurno za igru, zabavu i bezbrižno odrastanje.

Ugradnja sprava Lop(a)taStavljanjem u funkciju okoliša oko obnovljene zgrade u Jukincu, riješio se problem prostora za igru i druženje najmlađih te su osigurani kvalitetniji uvjeti za život. Najmlađim članovima zajednice i njihovim obiteljima u sklopu ove akcije osigurano je korištenje novog igrališta kao mjesta na kojem se mogu družiti, kvalitetno provoditi vrijeme u zajednici i imati siguran prostor na dohvat ruke.

Igranje5Radovi su izvedeni u dogovoru s volonterima Udruge koji su pripremili vanjski prostor iza zgrade Društvenog doma kako bi ga osposobili za dječje igralište. Tijekom devet dana provođenja radova za pripremu, postavljanje i dovršavanje radova na dječjem igralištu odazvalo se ukupno 35 volontera Udruge Jukinac i mješana. A tijekom provođenja organiziranog igranja također se odazvalo 9 volontera koji su pazili i čuvali najmlađe.

Dakle, Građanskom akcijom „Lop(a)ta“  uređen je prostor, najmlađima su omogućeni bolji uvjeti za igru i odrastanje od dosadašnjih, zajednica je potaknuta na volontiranje te je na kraju, napravljen korak za bolju budućnost mještana i članova Udruge, a ona je provedena zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Igranje6

Dodajmo i kako je Udruga Jukinac osnovana 2007. godine s ciljem okupljanja mještana naselja Jukinac, kao i osoba koje su na bilo koji način vezane za naselje Jukinac, njegovanja kulturnih, sportskih, povijesnih tradicija naselja Jukinac, povezivanja putem zajedničkih interesa s ostalim udrugama te promicanja interesa svojih članova. Udruga se bavi i promicanjem i razvojem volonterstva, razvojem civilnog društva i lokalne zajednice, promicanjem društvene solidarnosti, organiziranjem raznih natjecanja, priredbi i projekata i programa te zaštitom interesa članova Udruge, a sve u cilju poboljšanja uvjeta za život građana Gline i okolice.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here