U SMŽ 13 zaraženih, Stožer uputio apel građanima

Pridržavajte se zaštitnih mjera

5950
Arhiva Radio Banovine

Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije objavio je Izvješće za 28. ožujka 2020. Godine koje prenosimo u cojelosti:

Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji je ukupno 13 pacijenata sa laboratorijski dokazanom bolesti COVID-19. Kontaktima je određen zdravstveni nadzor tipa samoizolacije u kući. Čekaju se nalazi 4 uzeta uzorka za laboratorijsku pretragu SASR-CoV2virus tj. bolest COVID-19.

Obavljen je nadzor nad provedbom dezinfekcije u Top Termama Topusko gdje su smješteni policijski djelatnici. Dezinfekciju jednog dijela kao i provedbu stručnog nadzora nad dezinfekcijom navedenog objekta obavili su djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije. Možemo kazati da djelatnici Lječilišta Topusko tj. Top termi Topusko su vrlo dobro educirani i dobro obavljaju postupke čišćenja i dezinfekciju.

Apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije neka se striktno drže svih naputaka vezano uz epidemiju bolesti COVID-19 i da ih dosljedno provode. Podsjećamo kako i dalje se zamjećuje veliki broj neopravdanih kretnji te naglašavamo kako je potrebno provoditi sve propisane protuepidemijske mjere. Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi osvijesti i disciplini svih naših stanovnika.

Potrebno je striktno poštivati sve propisane mjere zaštite, kao i rigorozne mjere provođenja osobne higijene i higijene kućanstva (mokro čišćenje, dezinfekcija i dr.) i dobro provjetravanje prostorija (izbjegavanje ustajalog i suhog zraka u kući). Pravilna prehrana, redovita tjelovježba, dovoljno sna, visoka osobna higijena, higijena stanovanja i komunalna higijena važni su saveznici u borbi protiv bolesti COVID-19.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime