U stanu u Novom Zagrebu pronađeno blizu 13 kg marihuane

U dva stana na području Novog Zagreba 45-godišnjak i 19-godišnjakinja skrivali marihuanu, kokain, amfetamin, MDMA i punila

585
Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom i 19-godišnjakinjom zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Foto: PU zagrebačka

Sumnja se da su protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljali veće količine marihuane, kokaina, amfetamina i droge MDMA da bi potom drogu skrivali, vagali, miješali s punilima i prepakiravali. To su činili koristeći dva stana na području Novog Zagreba nakon čega su tako pripremljenu drogu preprodavali.

Naime, 26. travnja u večernjim satima u Ulici Mladena Fiolića kod 19-godišnjakinje je pronađena jedna plastična vrećica ispunjena s oko 6,55 grama marihuane, plastični paketić ispunjen s oko 0,25 grama kokaina i novac za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.

Foto: PU zagrebačka

Sumnju da navedena količina droge nije jedina droga koju ona posjeduje, policijski su službenici potvrdili obavljenim pretragama dvaju stanova kojim se osim nje koristi i osumnjičeni 45-godišnjak gdje je pronađeno ukupno oko 12.796,7 grama marihuane pakirane u 21 plastični paket, oko 229,1 grama kokaina, 39,1 grama amfetamina, 3 ml tinkture marihuane, 195,8 grama punila za miješanje s drogom, 274 komada tableta MDMA, digitalna vaga s tragovima droge i novac za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.

Foto: PU zagrebačka

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime