U susjednoj zemlji zbog dezinfekcije od koronavirusa završila na hitnoj

142
Foto: Pixabay

40-godišnjakinja iz okolice Kopra u Sloveniji zbog žestoke dezinfekcije završila je na hitnoj pomoći.

Kako u petak prenose mediji, ona je nakon prijateljskog poljupca sa znancem, za kojega u tom trenutku nije znala da je boravio u Aziji, svoje lice tretirala koncentriranim dezinfekcijskim sredstvom, što je završilo blažim opekotinama i jakom boli pa je završila u ambulanti hitne pomoći.

Infektolog Aloj Ihan tvrdi da panika u slučaju novog koronavirusa, koji u Sloveniji još nije zabilježen, nema smisla jer je stopa smrtnosti kod te zaraze približno ista kao i kod obične gripe.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Neobična zaštita od virusa jednog Kineza

U Sloveniji je do sada zbog sumnje na zarazu novim koronavirusom testirano šest osoba, ali su rezultati bili negativni.

Nacionalni institut za javno zdravlje naveo je u priopćenju za javost da se mortalitet od spomenute zaraze u Kini za sada procjenjuje na dva do 4 posto, te da je smrtnost veća u prvom redu kod starijih osoba s kroničnim bolestima.

Kako prenose slovenski mediji, štete od pojave novog koronavirusa mogao bi imati kratkoročno slovenski turizam jer su iz Azije, pa i Kine zadnjih godina u porastu turističke ture i kraći turistički aranžmani, pa je već otkazano više grupa turista iz Azije koje su ovaj i idući mjesec trebale posjetiti Postojnsku jamu i druge prirodne znamenitosti.

VEZANE VIJESTI
Ugledni epidemiolog s Harvarda: "Bolest se ne može obuzdati, za godinu dana koronavirusom će se zaraziti i do 70 posto svjetskog stanovništva"

Zadnjih je tjedana, unatoč navodima stručnjaka da je hrana u popularnim kineskim restoranima sigurna, znatno smanjen posjet ljubitelja te hrane, pa im je promet pao i do 50 posto.

Izvor: Hina.hr

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here