U Vrbovcu „Naše domaće, sada i ubuduće“

367

Grad Vrbovec bio je domaćin devete po redu manifestacije „Naše domaće, sada i ubuduće“, koju organiziraju Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u svakoj županiji RH.

Cilj ove manifestacije je predstaviti bogatstvo domaćih, kvalitetnih proizvoda javnosti, ali i informirati poljoprivrednike o novim mogućnostima financiranja iz Programa ruralnog razvoja, kao i  prezentirati im novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu. U sklopu manifestacije poseban naglasak stavljen je na proizvode s oznakama kvalitete Hrvatske poljoprivredne agencije te na autohtone hrvatske proizvode zaštićene oznakom izvornosti EU.

VEZANE VIJESTI
DAN JASTREBARSKOG Uskoro obnova dvorca Erdödy

„Program ruralnog razvoja, ako želimo biti na razini Austrije, Njemačke, Francuske, Italije, traži velika ulaganja u investicije kako bismo imali nove trajne nasade, nove farme i traktore, nove plastenike i staklenike i nove sustave navodnjavanja. Da bismo u tome uspjeli, moramo se okrenuti europskim sredstvima“, rekao je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić dodavši da će se ići u izmjenu spomenutog Programa kako bi on bio što više u skladu s potrebama samih poljoprivrednika.

Dobrodošlicu ministru i svim okupljenim izlagačima zaželio je zamjenik župana Hrvoje Frankić, istaknuvši pritom da je na području Zagrebačke županije registriran najveći broj OPG-ova po županijama u Republici Hrvatskoj. „Samo u zadnje 4 godine za razvoj poljoprivrede i ruralni razvoj na području županije izdvojili smo 80 milijuna kuna, a pozitivan rezultat takve politike vidljiv je u broju OPG-ova kojih na našem području ima oko 15.000“, rekao je Frankić.

VEZANE VIJESTI
VELIKA GORICA Besplatno mikročipiranje pasa

Inače, na manifestaciji u Vrbovcu svoje je proizvode predstavilo 60-ak proizvođača s područja Zagrebačke županije, a svi okupljeni mogli su degustirati domaći kruh, med, sir, kobasice, kolače, vino, rakije i još mnoge druge proizvode.

Izvor/foto: Zagrebačka županija

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here