U Vrbovcu održano PH za seniore slobodnim načinom hrvanja

700
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U odličnoj organizaciji gostoljubivih domaćina gledatelji su u subotu 26. rujna 2015. mogli uživati u atraktivnim borbama ponajboljih hrvatskih hrvača, točnije njih 69 iz 14 hrvatskih klubova.

Na kraju natjecanja dobili smo i nove prvake države, po kategorijama:

  • do 57 kg: Mihael Bešenić, HK Vindija
  • do 61 kg: Ivan Lizatović, HK Lokomotiva
  • do 65 kg: Luka Šačić, HK Sesvetski Kraljevec
  • do 70 kg: Danijel Janečić, HK Sesvetski Kraljevec
  • do 74 kg: Tomislav Majić, HK Sesvete
  • do 86 kg: Vjekoslav Luburić, HK PIK Vrbovec
  • do 97 kg: Tomislav Lavrić, HK Petrinja
  • do 125 kg: Marko Koščević, HK Vindija

Ekipno su najuspješniji bili hrvači HK Sesvetski Kraljevec, ispred HK Lokomotiva i HK Petrinja.

http://www.hhs.hr/aktualnosti/rezultati-sa-seniorskog-prvenstva-hrvatske-u-hrvanju-sl-nacinom/

Hrvački klub Petrinja nastupio je u sastavu: Vedran Mitrović, Marko Mitrović, Anđelko Barišić, Ivan Barišić, Tomislav Lavrić , Vinko Kadečka i trener Franjo Pereković.
Tomislav Lavrić osvojio je naslov državnog prvaka u kategoriji 97 kg. Srebra su pripala Vedranu Mitroviću i Vinku Kadečki u kategorijama 61 to jest 125 kg, dok je Marko Mitrović osvojio broncu u kategoriji 65 kg.
Petrinjci su sa 20,50 bodova osvojili treće mjesto iza drugoplasirane ekipe Lokomotive koja je imala isti broj bodova, i sa zaostatkom od 4 boda iza prvoplasiranog Kraljevca sa 24,50 boda.
Polufinalna borba Marka Mitrovića i Luke Šačića u kategoriji 65 kg odlučivala je o ekipnom pobjedniku ovog prvenstva. Pobjeda Marka u ovoj borbi donijela bi Petrinji najmanje 1,50 boda više od ostvarenog dok bi Kraljevčani imali 3,50 boda manje. Marko je od početka borbe poveo 2:0 i taj rezultat zadržao do posljednjih 20 sekundi kada  je Šačić dolaskom na leđa osvojio dva boda i izjednačio rezultat te osigurao pobjedu koja je Kraljevčane dovela do ekipnog prvaka prvenstva.
Nemogućnost nastupa Baničeka, Šimatića, Marjanovića, Krizmanića i S. Lavrića  dodano je umanjilo  izglede za osvajanjem još jednoga ekipnog naslova prvaka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here