U zrakoplovnoj nesreći najmanje 12 poginulih

280
Ilustracija

Vojni zrakoplov jutros se srušio u blizini drugog po veličini mjanmarskoga grada Mandalaya, pri čemu je poginulo 12 ljudi, objavila je gradska vatrogasna služba u objavi na društvenim mrežama.

Avion je letio iz glavnoga grada Naypyidawa u grad Pyin Oo Lwin, a srušio se pri slijetanju i pao oko 300 metara od čeličane, izvijestila je vojna televizija Myawaddy.

U zrakoplovu je bilo šest vojnih osoba, ali i redovnici koji su trebali prisustvovati ceremoniji u budističkom samostanu, izvijestili su drugi mediji.

Na terenu nema žrtava. Pilot i jedan putnik preživjeli su i prebačeni su u vojnu bolnicu, prema riječima građana i objavama na društvenim mrežama.

Zasad nije jasno što je uzrokovalo pad. Na fotografijama na društvenim mrežama vidi se kako je bok zrakoplova teško oštećen.

Mianmar je u previranjima otkako je 1. veljače vojnim pučem svrgnuta izabrana vlada koju je vodila Aung San Suu Kyi, sa svakodnevnim prosvjedima u gradovima i borbama u pograničnim krajevima između vojske i milicija etničkih manjina.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime