Što je to županija i kako se u njoj radi saznali su učenici 3. razreda kutinske Osnovne škole Stjepana Kefelje koji su, u sklopu svog obrazovnog programa, posjetili Sisačko-moslavačku županiju i u ugodnom, ali i poučnom razgovoru, družili se s čelnicima županije.

Učenike su u sjedištu Sisačko-moslavačke županije primili župan Ivo Žinić i njegovi zamjenici Ivan Celjak i Roman Rosavec. Žinić, koji im je na početku poželio dobrodošlicu, učenike je upoznao s radom Županije kojoj su na čelu rekavši kako u njoj radi 100-tinjak ljudi i kako je njihov posao voditi brigu o zdravstvu, gospodarstvu, turizmu, poljoprivredi, ali i o standardu u školama.

„Ova županija je jedna od najvećih u Hrvatsko. Zapamtite to! Gotovo sedam posto površine Hrvatske je ova županija. Imamo sedam gradova i 12 općina. Jedan od gradova je i Sisak, središte županije i odavde mi upravljamo gotovo svime, školstvom, zdravstvom, vodimo brigu oko infrastrukture, brinemo o kulturi i sportu itd.“, kazao je uvodno župan koji je s učenicima razgovarao i o karakteristikama naše Županije, predjelima koje obuhvaća, prirodnim ljepotama, ali i kulturno povijesnoj baštini.

VEZANE VIJESTI
SMŽ želi prva u RH koristiti ozon za sveobuhvatnu dezinfekciju

Nakon službenog upoznavanja s radom Županije, razgovor je krenuo u nešto ležernijem smjeru, a učenici su imali brojna pitanja za župana. Najviše ih je zanimao posao župana, kako se postaje župan, što radi u slobodno vrijeme, voli li svoj posao?

„Da, naravno da volim. Pa zar se to ne vidi? Zar vam ne izgledam zadovoljno? Ja uživam biti župan. To vam je opredjeljenje. Nisam ja nikada maštao niti sam znao da ću biti to, ali radom i bavljenjem stvarima za opće dobro, došao sam do toga. Kao župan i kao političar, ali i općenito u životu morate prije svega dobri ljudi, morate pozitivno razmišljati. Nemojte nikada negativno razmišljati, nemojte da vam išta bude teško i budite uporni i strpljivi. Ono što radite morate voljeti. Ne smije vam to biti teško. Meni ništa nije teško. Kad mi bude teško, više neću biti župan, prepustit ću to onda ovima mlađima. Ali tek tamo za 10 godina možda i više, 20“, našalio se župan na račun svojih zamjenika.

VEZANE VIJESTI
KUTINA Koronavirusom zaražen djelatnik Petrokemije

No župan je ipak odgovorio i što mu je najteže u njegovom poslu.

„Znate što je najteže? Nije teško raditi, ali najteže meni pada i to treba izdržati, kad vas prozivaju, kad radite svoj posao najbolje što znate, a onda vam drugi kažu da to nije dobro. To me najviše pogađa. Ili kad iznose neistine, laži. Laže li netko od vas? Nemojte da neko laže! To su one stvari koje ne smijete nikako raditi. Morate biti iskreni i pošteni, marljivi i ustrajni“, poručio je Žinić.

VEZANE VIJESTI
VIDEO - U Lekeniku sve više djece, otvorena nova vrtićka skupina

Poželjevši im puno uspjeha u školi, župan Žinić i njegovi zamjenici su se na kraju druženja zahvalili učenicima i njihovim nastavnicama na posjeti te ih darivali košarama punim slatkiša.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here