Udruga “Humane zvijezde Hrvatske” proslavila 15 godina postojanja fotomonografijom

1183

U ponedjeljak, 19. veljače, u Zagrebu je održana promocija fotomonografije povodom 15 godina djelovanja Humanih zvijezda Hrvatske. Svečanosti je u znak zahvale za mnogobrojne humanitarne akcije održane na području Sisačko-moslavačke županije prisustvovao i župan Ivo Žinić.

Udruga Humane zvijezde Hrvatske je humanitarna, nevladina, nepolitička organizacija čiji je temeljni cilj pomagati bolesnoj djeci i mladima s posebnim potrebama u razvoju. Članovi ove organizacije mnogobrojne su zvijezde iz kulturnog, glazbenog, političkog i sportskog života, a tijekom 15 godina svog djelovanja održali su mnogo akcija, ukupno 125 nogometnih utakmica te prikupili više od 8 milijuna kuna.

“Izuzetno sam ponosan na sve te divne ljude koji su prošli kroz Udrugu od njenog osnutka 2003. godine. Najviše članova čine “Vatreni” iz zlatne generacije 1998., a ima i nas sa estrade- pjevača, glumaca, pokoji političar. Okupljamo mnogo divnih ljudi velikog srca koji žele pomoći i koji svojom pojavom na utakmici ili nekoj drugoj akciji izazovu veliki interes građana koji kupnjom ulaznica za utakmice ili na neki drugi način doniraju novac raznim udrugama. Jako sam ponosan na dosad učinjeno i nadam se da ćemo nastaviti tako”, rekao je potpredsjednik Udruge pjevač Amir Kazić Leo.

Svečanosti je u znak zahvale za mnogobrojne humanitarne akcije održane na području Sisačko-moslavačke županije prisustvovao župan Ivo Žinić, koji je i sam igrao na humanitarnim utakmicama:

“Članovi udruge “Humane zvijezde Hrvatske” punih 15 godina obilaze i održavaju humanitarne akcije i susrete na lokalnoj razini s našim malim i velikim klubovima te na taj način pomažu onima kojima je to najpotrebnije na području naše županije. Više puta su dolazili, a na posljednjem susretu sam i sam imao čast zaigrati humanitarnu utakmicu u reprezentaciji Humanih zvijezda protiv našeg NK Banovca u Glini, kojom prilikom smo prikupili značajna sredstva za pomoć onima kojima je to najpotrebnije. Moram zahvaliti na njihovom angažmanu i na dolasku u male sredine gdje često puta nemamo prilike vidjeti naše poznate sportaše i glumce. Takve akcije okupe velik broj navijača, znatiželjnika i onih koji su sretni pomoći našim sugrađanima u potrebi.”

Humanitarna udruga “Humane zvijezde Hrvatske” je u 15 godina svog djelovanja dala veliki doprinos u poboljšanju svakodnevnog života djece s poteškoćama u razvoju, djece bez roditeljske skrbi, dječjim bolnicama, domovima te drugim institucijama i pojedincima koji se bave problemima djece…nastavit će jednako odlučno i dalje, jer kažu, ovo je tek početak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here