Udruga OSIT „Anđeoska Srčeka„ organizira likovnu koloniju i izložbu radova osoba s invaliditetom

Likovna kolonija počinje u 9 i 30h, a izložba će biti otvorena za javnost u 16 sati

57
Ilustracija

Udruga OSIT „ Anđeoska Srčeka„ neprofitabilna je udruga koja okuplja osobe s intelektualnim i drugim teškoćama u razvoju, njihove roditelje, staratelje i prijatelje sa svrhom integracije u zajednicu u kojoj žive.

-Potičemo nenasilje, volonterstvo i socijalnu osjetljivost prema najranjivijoj skupini našeg društva, poručuju iz udruge.

Udruga broji 99 članova, od toga je 40 nominalnih članova koje čine osobe sa invaliditetom, njih 14, djeca i mladež do 18 godina.

-Svi u Udruzi smo volonteri i financiramo se najviše donacijama građana za radove koji nastaju na našim radionicama. Korona i potres utjecali su cjelokupnu populaciju, a na žalost još više izolirali naše članove, koje njihove bolesti i onako sputavaju u normalnom življenju. Osim kuća naših članova ,potres nam je oštetio naš prostor te do daljnjega ne možemo boraviti niti raditi u njemu, kazali su iz udruge.

Tim povodom organizira se prva likovna kolonija i druga izložba likovnih radova osoba s invaliditetom i prijatelja koja će se održati 03.10.2021. u Vatrogasnom domu u Letovaniću, u sklopu projekta ” Srčeko Srčeku” pod pokoviteljstvom Općine Lekenik, a u svrhu pomoći radu Udruge i pronalaska adekvatnog prostora za naša okupljanja i radionice.

Likovna kolonija počinje u 9 i 30h, a izložba će biti otvorena za javnost u 16 sati. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime