Uhićen odbjegli vozač kombija koji je prevozio 11 migranata

1104

Završena je potraga za odbjeglim srbijanskim državljaninom osumnjičenim da je prošlog tjedna vozio kombi s 11 migranata koje je ostavio da tonu u Kupi. Glasnogovornik Policijske uprave sisačko-moslavačke Dario Kačmarčik potvrdio je da je osumnjičeni uhićen.

“Jučer u večernjim satima na graničnom prijelazu Bajakovo dok je autobusom htio prijeći u RS policija je uhitila 45-godišnjeg državljanina Srbije osumnjičenog da je 11 migranata. On je uhićen i predan u zatvor u Sisku gdje mu je riješenjem Županijskog suda u Sisku po sucu istrage određen istražni zatvor koji može najduže trajati mjesec dana.”

Za sada još nije poznato gdje se muškarac skrivao i je li imao još pomagača u Hrvatskoj. U autobus za Srbiju osumnjičeni je ušao na području Grada Zagreba. Ostali će se detalji, kako se očekuje, rasvijetliti u daljnjem kriminalističko istraživanju.

VEZANE VIJESTI
O prihvatilištu za tražitelje azila na sastanaku s ministrom Božinovićem 18. prosinca

Inače, u sisačkom se zatvoru nalaze i trojica njegovih pomagača, koji su ranije otkriveni i uhićeni na graničnom prijelazu. Desetero migranata spašenih iz kombija zatražili su azil u Hrvatskoj, nalaze se u zagrebačkom prihvatilištu za tražitelje azila i svi su u dobrom zdravstvenom stanju.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here