Unatoč apelu obitelji prekinuta aktivna potraga za pomorcima

Aktivna potraga za sedmoricom članova posade broda Bourbon Rhodea se prekida, rečeno je tako na sinoćnjoj konferenciji za medije predstavnika vlasti Martinika. 

Neće se međutim u potpunosti obustaviti potraga, već će ju zamijeniti “aktivno motrenje” s brodova koji se nalaze na području potonuća Bourbona. To konkretno znači da se u zonu potonuća neće slati novi brodovi, već da će oni koji se nađu na toj ruti “budno motriti” područje. S “aktivnog motrenja” će se na “aktivnu potragu” vratiti u slučaju ako satelitske snimke pokažu objekte na moru koji bi mogli biti splav ili što slično.

Podsjetimo, u četvrtak 26. rujna brod Bourbon Rhode, kojim je upravljao naš kapetan Dino  Miškić, potonuo je na putu prema Gvajani. Naime, radi lošeg stanja broda u njega je počela prodirati voda, a uslijed svega toga našli su se i na putu tropske oluje Lorenzo, koja se s vremenom pretvorila u uragan četvrte kategorije. Nažalost, spoj nesretnih okolnosti doveo je do potonuća tegljača. Do sada je pronađeno troje preživjelih koji su sa svojim obiteljima i čekaju vijesti o sudbini sedmorice kolega…

Otvoreni apel jučer su poslali i iz Međunarodnog sindikata pomoraca Nautilus:

Foto: Facebook / Sindikat pomoraca Hrvatske/ Portal Radio Banovine

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here