UNICEF prikupio 700.000 kuna za pomoć djeci i obiteljima u Nepalu

74

Hrvatski su građani, fondacije i poduzeća u dva tjedna, koliko je prošlo od humanitarne katastrofe uzrokovane razornim potresom u Nepalu, donirali 700.000 kuna za pomoć djeci i obiteljima u toj zemlji, priopćeno je u ponedjeljak iz UNICEF-a.

“Prirodne katastrofe ne poznaju granice, ali ih, srećom, ne poznaje ni ljudska solidarnost. Od srca zahvaljujemo svima koji su se u ovako kratkom roku odazvali pozivu UNICEF-a, te svojim donacijama pomogli dostaviti humanitarnu pomoć djeci i obiteljima Nepala”, poručila je predstojnica UNICEF-ova Ureda za Hrvatsku Valentina Otmačić.

VEZANE VIJESTI
Četveročlana obitelj iz Karlovca treba vašu pomoć

Iako se žrtve potresa još uvijek broje, jer su mnoga tijela zatrpana pod ruševinama, po zadnjim je podacima više od 7600 ljudi izgubilo život, dok ih je 16.300 ozlijeđeno. Među žrtvama potresa najranjivija su djeca, a čak je 1,7 milijuna djece zahvaćeno potresom i treba im hitna humanitarna pomoć.

Zbog ograničenog pristupa pitkoj vodi i zdravstvenim uslugama djeci prijeti opasnost od zaraznih bolesti. Vjerojatno je i da su neka djeca nakon katastrofe ostala odvojena od svojih obitelji. Čak 191.000 domova je uništeno, a za milijun djece neizvjestan je nastavak školovanja jer su njihove škole srušene u potresu, navodi UNICEF.

VEZANE VIJESTI
Marijini obroci hrane 1.4 milijuna djece svakog školskog dana!

Kako bi traumatiziranoj djeci pružio prijeko potrebnu pomoć, UNICEF je mobilizirao sve partnerske i vlastite snage na terenu da bi onima kojima je to najpotrebnije dostavio pomoć – vodu i lijekove, hranu, tablete za pročišćivanje vode i šatore za privremeni smještaj.

Najveći je individualni donator Hrvatski telekom, koji je uz korporativnu donaciju pozvao i svoje korisnike na doniranje e-porukom, a UNICEF zahvaljuje vodećim hrvatskim internetskim portalima što su se objavom oglasa uključili u akciju za djecu Nepala, stoji u priopćenju. (Hina)

VEZANE VIJESTI
Vapaj majke Kristine iz Zagreba: Pomozite mi da liječim bolesnog sina. Želimo život!

 

Foto: FaH

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here