Odrekli se honorara u korist Biskupijske zaklade

331

Urednici i autori knjige „Concurrent Engineering in the 21st Century: Foundations, Developments and Challenges“ (Usporedno inženjerstvo u 21. stoljeću: temelji, razvoj i izazovi), izdane prije nekoliko dana u izdanju glasovite izdavačke kuće Springer, odrekli su se svog honorara u korist Biskupijske zaklade „Fra Bonifacije Ivan Pavletić“.
Prvi od troje urednika i vodeća osoba među autorima koji čine predstavnici vodećih svjetskih sveučilišta poput MIT, Tokyo, Delft, Lyon, RMIT, te uspješnih globalnih korporacija poput Airbus-a, BMW-a, Daimler-a, Continental-a, je dr. Josip Stjepandić. On je hrvatski iseljenik koji živi i radi u Njemačkoj i višegodišnji je podupiratelj i prijatelj Biskupijske zaklade „Fra Bonifacije Ivan Pavletić“. Upravo su se na njegov poticaj svi urednici i autori odrekli svog honorara u korist Zaklade i stipendiranja uspješnih studenata u potrebi s područja Sisačke biskupije.
U posveti koja je objavljena na uvodnoj stranici knjige urednici podsjećaju da su mnogi velikani uma uspjeli postati to što jesu zahvaljujući pomoći za školovanje, te navode zakladu „Fra Bonifacije Ivan Pavletić“ kao primjer za potporu talentima s financijskim poteškoćama. „Ponosim se da mogu poduprijeti ono najbolje što Hrvatska danas ima: Zakladu koju je utemeljio sisački biskup Vlado Košić, te studente iz njegove Biskupije, koji imaju materijalni problem u najkritičnijem razdoblju za profesionalni razvoj svakog čovjeka. Želio bih iskoristiti ovu prigodu i pozvati ljude dobre volje, koji imaju mogućnosti, da podupiru našu Zakladu“, poručio je prilikom izdavanje knjige dr. Stjepandić.
Usporedno inženjerstvo je specijalna inženjerska disciplina koja se koristi u skoro svim industrijskim granama, a najviše u automobilskoj i zrakoplovnoj industriji, s ciljem da se inženjerski rad bolje upravlja koordinira korištenjem modernih informacijskih sustava. Na taj se način ubrzava rad, smanjuju se troškovi, a pogotovo broj pogrešaka. Sve vodeće svjetske tvrtke preuzele su „Concurrent engineering“ kao temeljnu radnu metodu i koriste ga za svakodnevno usavršavanje svojih proizvoda i radnih procesa.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime