Uručeni prvi ključevi stanovnicima kontejnerskog naselja

351

Budući stanari kontejnerskog naselja na sajmištu jučer, 14. veljače, došli su pogledati i izabrati kontejner koji će u idućem razdoblju biti njihov privremeni dom te preuzeti ključeve koje im je osobno uručio gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović. Prva useljenja očekuju se već danas.

-Danas su prve obitelji primile ključeve za svoj privremeni smještaj na Sajmištu. Neki će možda reći da to nije ništa, ali ljudima koji su bez krova nad glavom na ovoj zimi sad je možda sve. Nije dovoljno imati srce na papiru i na Facebooku, već srce koje na -5 radi i pokazuje ljubav i djela. Ali srce treba biti ono koje se pokazuje djelima, a ne od papira! Cijela Hrvatska i Europa, pa i šire pokazuju od prvog dana katastrofe svoju ljubav i zajedništvo s Petrinjom i uvijek samo mogu reći veliko hvala svima, poručio je gradonačelnik.

Dumbović je dodao kako su ljudi ovdje radili i danju i noću te da imaju pozitivan stav prema ovom naselju. Pozvao je na zajedništvo u rješavanju problema koji su pred nama, a osvrnuo se i na drugi dio ovog naselja koji je planiran, onaj obrtnički rekavši kako se na nadolazećoj sjednici Gradskog vijeća koja će se održati u srijedu očekuje donošenje bitnih odluka vezano za taj dio istaknuvši kako je bitan partnerski odnos poduzetnika i UO za gospodarstvo Grada Petrinje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime