VIDEO – Uskoro će proraditi lift na petrinjskom “neboderu”

671

Petrinjski neboder na kućnom broju 9 nalazi se u kvartu Brezje, u ulici Augusta Šenoe i prva je stambena zgrada koja je ušla u energetsku obnovu i njena dotrajala fasada zamijenjena je novom energetskom fasadom, svih 27 stanova ove peterokatnice je dobilo nove prozore i vrata, a time i bolju izolaciju i manje troškove grijanja.
Ono što neboderu nedostaje je još jedino lift, koji odavno nije u funkciji, a najteže je onima koji stanuju pri samom vrhu zgrade. Jagica Kotaranin, predstavnica je stanara koji su skupili 10.000 kn, a za ostatak se pobrinuo grad Petrinja. Nakon preko 20 godina lift će ponovno proraditi:

VEZANE VIJESTI
Kup grada Dervente u rukama petrinjskih plesača

U neboderu je 50 stanara koji nestrpljivo očekuju završetak radova na liftu, a gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović došao se uvjeriti kako napreduju radovi u četvrtak 8. rujna te prvi puta vidio grad iz ptičje perspektive, s vrha peterokatnice:

Kada lift napokon bude u funkciji, pogled s vrha nebodera mogao bi se naći i u turističkoj ponudi grada Petrinje, zaključio je gradonačelnik Dumbović.

Lift

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here