Uzeo više od 30 tisuća kuna za izvođenje radova, a onda nestao

332
Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela prijavare.

Sumnja se da je osumnjičeni u ožujku 2021. godine stupio u kontakt s oštećenim te s unaprijed stvorenom namjeri da si pribavi protupravnu imovinsku korist, oštećenog doveo u zabludu lažnim prikazivanjem činjenica te s njime ugovorio izvođenje građevinskih radova na području Maksimira ukupne vrijednosti 38.500 kuna. Tijekom ožujka i travnja 2021. godine osumnjičeni je od oštećenog primio akontaciju u određenom novčanom iznosu nakon čega je i započeo s ugovorenim radovima. Međutim, ubrzo ih je obustavio te se obvezao vratiti novac ili dovršiti radove. Ništa od toga, osumnjičeni nije napravio već ga je oštetio za oštetio za 25.000 kuna, navode tako iz PU zagrebačke.

Nadalje, tu njegovom protupravnom ponašanju nije bio kraj, tijekom listopada 2021. godine osumnjičeni se oštećenoj predstavio kao osoba koja izvodi građevinske radove te je u unaprijed stvorenoj namjeri da si pribavi protupravnu imovinsku korist u dogovoru s njom i njenim sinom usmeno dogovorilo izvođenje građevinskih radova također na području Maksimira. Lažnim prikazivanjem činjenica za izvođenje radova na fasadi unaprijed preuzeo 7700 kuna te još naknadno posudio 1350 kuna za osobne potrebe. Nakon preuzimanja novca osumnjičeni nije pristupio odrađivanju dogovorenih radova, niti je na mjesto izvođenja radova donio građevni materijal za koji je preuzeo akontaciju dok je naknadno na inzistiranje oštećenog vratio mu samo 700 kuna, a dok je za sebe zadržao 8350 kuna.

Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 33.350 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan je pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, dodaju iz policije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime