VARAŽDIN Naivnim “ulaganjem” ostao bez 30.000 kuna

"Kupovao" bitcoine i ostao bez novca

619

U srijedu, 24. ožujka policijski službenici Policijske uprave varaždinske zaprimili kaznenu prijavu 64-godišnjaka iz Varaždina, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Računalne prijevare.

Kako je prijavljeno, 64-godišnjak je u siječnju mjesecu 2021. godine pronašao oglas kojim se poziva na investiranje u kripto valuti uz zajamčenu dobit, te se javio na navedeni oglas. Prilikom prijave je putem elektroničke pošte i aplikacije viber u više navrata kontaktirao s nepoznatim osobama, a koje su ga navele da na svom računalu instalira aplikaciju za upravljanje s udaljenog računala Teamviewer. Nakon što je instalirao aplikaciju na zahtjev nepoznatih počinitelja je na računalu otvorio aplikaciju Internet bankarstva i prijavio se na svoj račun te omogućio nepoznatom počinitelju da upravlja sa njegovim Internet bankarstvom kojom prilikom je obavio nekoliko transakcija kojima su kupljene kripto valute Bitcoin. Kupljene kripto valute uplaćene su na novčanik nad kojim 64-godišnjak nema kontrolu.

Također su nepoznati počinitelji 64-godišnjaku otvorili profil na lažnoj stranici Prgntrade.cc kako bi ga držali u zabludi da se radi o stvarnom investicijskom poslu. Visina materijalne štete procjenjuje se na tridesetak tisuća kuna.

Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela, te su nadležnom državnom odvjetništvu podnijeli kaznenu prijavu za kazneno djelo Računalne prijevare.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime