Vatrogasci upozoravaju na oprez s korištenjem božićnih dekoracija

Božićna rasvjeta koja se koristi prilikom ukrašavanja često je neispravna

235
Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica

Važno je pridržavati se savjeta vatrogasaca jer je u ovome razdoblju povećana opasnost od izbijanja požara zbog neopreznog korištenja dekoracija.

Naime, božićna rasvjeta koja se koristi prilikom ukrašavanja često je neispravna, a upaljene božićne dekoracije i ukrasne svijeće ostavljaju se bez nadzora u blizini božićnog drvca.
Prirodno božićno drvce predstavlja posebnu opasnost. Brzo se osuši i potrebno mu je svega 30 sekundi da izgori i zahvati okolni namještaj stoga se ne smije se postavljati u blizini izvora topline niti je preporučljivo koristiti prskalice na božićnom drvcu.

„Pridržavanjem ovih savjeta zajednički možemo uživati u nadolazećem blagdanskome razdoblju, bez požara i nesreća. Također, kako bi upozorili građane na potencijalne opasnosti od izbijanja požara zbog neispravnih dekoracija, Hrvatska vatrogasna zajednica tijekom prosinca provodi preventivnu kampanju. Tako su prigodni plakati s porukama postavljeni diljem Hrvatske, a radijski i TV spotovi emitiraju se na nacionalnoj i lokalnoj razini kako bi približili savjete građanima“, kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.
Podsjetio je kako u slučaju da primijetite požar odmah nazovete vatrogasce na broj 193 ili Centar 112.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime