VEGANSKE TENISICE: Novi model izrađuje se od ostataka kukuruza

Tenisice ekološki osviještenih osnivača francuskoga modnog brenda Veja odsad će se proizvoditi i od kukuruznog otpada iz prehrambene industrije.

56

Tenisice ekološki osviještenih osnivača francuskoga modnog brenda Veja, koje se proizvode u Brazilu, odsad će se osim od mješavine pamuka i lana, proizvoditi i od kukuruznog otpada iz prehrambene industrije, pišu francuski mediji.

U priopćenju tvrtke koju su osnovali Sebastien Kopp i Francois Morillion stoji da brend nakon petogodišnijih istraživanja, brojnih uspona i padova u proizvodnju uvodi nov materijal. Polovina materijala za novi model tenisica Veja stiže od kukuruznog otpada iz prehrambene industrije.

Poznato je da su dosadašnji modeli izrađeni od organskih materijala, poput guma iz amazonske prašume, preko reciklirane plastike od odbačenih boca do brazilskog pamuka. Novi model tenisica će izgledom još više podsjećati na kožu, a lansirat će ih pod nazivom “Campo”. Od ostalih će se modela razlikovati po nešto debljem potplatu, doznajemo iz HINA-e.

VEZANE VIJESTI
VIDEO: Tinejdžer 'munjevito' jurio niz Alpe!

Tenisice Veja prvi su se put na tržištu pojavile 2005., od kada je lansirano ukupno 19 modela. Najpopularniji su oni klasični, uglavnom u bijeloj boji s istaknutim slovom V sa strana, a zahvaljujući organskim materijalima tenisice su vrlo brzo stekle kultni status među svjetskim celebritijima poput Emme Watson, Marion Cotillard, Charlotte Gainsbourg, Davida Beckhama i drugih.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here