VELIKA GORICA Kod Policije ponovno stradao pješak, građani pokrenuli peticiju!

515

Na raskrižju Ulice Slavka Kolara i Ulice Matija Magdalenića u Velikoj Gorici jučer je došlo do prometne nesreće u kojoj je stradao pješak. Kako se doznaje, na 16-godišnjeg mladića je na pješačkom prijelazu naletio automobil. Srećom, mladić je dobro i oporavlja se od operacije noge koja je prilikom naleta automobila pukla na dva mjesta.

Nije, međutim, ovo prva nesreća na tome raskrižju. Naime, spomenuto raskrižje iznimno je frekventno jer se uz njega nalaze Policija i Pošta, pa je promet ubrzan tijekom cijeloga dana. Revoltirani građani na problem nedovoljne preglednosti i osvjetljenosti upozoravaju godinama, no posljednja nesreća “prelila je čašu” i odlučili su pokrenuti- peticiju!

VEZANE VIJESTI
U teškoj nesreći kod Livna poginulo četvero mladih

Tekst peticije kojim se traži ili jače osvjetljenje ili uspornik, a koju je pokrenula naša sugrađanka Marijana, prenosimo u cijelosti:

-Iako gradu pišem preko godine dana, nemaju sluha za problem. Radi se o pješačkom prijelazu Slavka Kolara 15, Velika Gorica, između Hrvatske pošte i Policijske postaje, križanje sa Magdalenićevom.

Djeca obližnjih zgrada svakodnevno prelaze navedeni pješački, koji je i inače jako frekventan. Slaba je vidljivost obzirom da je osvjetljen samo od strane pošte, no ispred njega je breza, te iz smjera Euroherca prema Robnoj kući vozačima su pješaci teško vidljivi, posebice za zimskog vremena. Samom izgradnjom rotora kod Euroherca, navedeni prijelaz je postao još opasniji zbog pojačanog prometa kroz Magdalenićevu.

Dana 16.10.2019 svjedok sam prometne nesreće u kojoj je stradao mladić, koji će nažalost ostati invalid. 

Dragi sugrađani, roditelji, bake i djedovi pomognite u postizanju bolje vidljivosti na navedenom pješačkom kako bismo podigli sigurnosti za našu djecu, pješake ali i vozače.

Unaprijed zahvaljujem!

Peticiju možete potpisati ovdje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here