Velika Gorica održala svečani prijem i nagradila svoje uspješne učenike i učiteljice

188

Gradonačelnik Krešimir Ačkar jutros je održao prijem za enike koji su postigli odlične rezultate na natjecanjima. Prigodnim riječima gradonačelnik Ačkar je iskazao zadovoljstvo učeničkim uspjesima.

– “Jako je lijepo da grad predstavljate ovakvim rezultatima i to ne bi postigli da ne volite ono što radite, da niste ustrajni u tome, te da niste talentirani. Vi ste svijetla budućnost našeg grada i njegove budućnosti, a stojeći pred vama vidimo da pokrivate brojan područja, stoga se zaista ne brinem za budućnost Velike Gorice”, kazao je gradonačelnik Ačkar.

Gradonačelnik je uz prigodne poklone – Turopoljski leksikon, učenicima poželio da ukoliko žele biti uspješni da moraju ulagati u obrazovanje jer je ono moć koju nitko ne može oduzeti.

Svi nagrađeni učenici istaknuli su se u različitim segmentima, tako je Matija Marijetić bio treći na državnom natjecanju iz matematike, dok je osmašica Ena Novak bila prva na državnom natjecanju iz matematike.

Laura Ćrnjak bila je 14. na državnom natjecanju iz kemije, a u planu joj je fakultet u istom smjeru. Rebeka Čačić bila je prva na natjecanju iz matematike, a također, kao i svi ostali učenici, ima velike planove za budućnost. Mateo Brazičević uspješno je došao do državne smotre na Lidranu.

Uz prijem učenika, gradonačelnik Ačkar svečano je nagradio i velikogoričke nagrađene učiteljice. Povodom Svjetskog dana učitelja, Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je 505 najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika u Hrvatskoj za školsku godinu 2022./23., na svečanosti održanoj u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Među nagrađenim učiteljima i učiteljicama su i naši Velikogoričani, odnosno sedam učiteljica – tri učiteljice iz OŠ Nikole Hribara, Erika Likan Kelentrić, Valentina Japec i Vesna Stipić, dvije iz OŠ Eugena Kvaternika, Dalia Kager i Marina Mužek te je nagrađena i Ivana Petravić iz Gimnazije Velika Gorica. Također, jedna nagrada otišla je i u Kravarsko, Renati Kolarec iz OŠ Slavka Kolara iz Kravarskog.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar poručio je kako mu je iznimna čast dodijeliti nagradu učiteljicama i kako je zaista divno biti među uspješnim učiteljicama koje predstavljaju ponos Velike Gorice.

– “Drago mi je da ste s nama odlučile podijeliti ovaj svečan i poseban trenutak, a biti nagrađeni učitelj, i to ne po prvi put, pokazuje vašu izvrsnost. Iz vaše sam struke pa znam koliko je teško raditi s malom djecom i snositi odgovornost odgajatelja i učitelja. Svakom roditelju njegovo dijete je centar svijeta, zato volim učitelje nazvati projektantima i arhitektima budućnosti”, kazao je gradonačelnik Ačkar.

Obrazovanje je najveća moć u oblikovanju budućnosti, kazao je gradonačelnik Ačkar, te ujedno zahvalio učiteljicama na svemu što su do sada učinile za djecu u svojim školama. Simbolično, kao znak velike zahvale, uručio im je Turopoljski leksikon te i još jednom ukazao na velik značaj kojeg obnašaju naše Velikogoričke učiteljice.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime