VELIKA GORICA Rezultati vikend akcije pojačanog nadzora prometa

Cilj je akcije kod vozača potaknuli pozitivno ponašanje u prometu te smanjiti broja prometnih nesreća s najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila

838

Policijska postaja Velika Gorica izvijestila je o rezultatima akcije provedene proteklog vikenda.

Kako bi kod vozača potaknuli pozitivno ponašanje u prometu, a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća vozača s najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila, te temeljem plana Policijske uprave zagrebačke, policijski službenici Policijske postaje Velika Gorica su od 22. do 25. svibnja u vremenu od 22 do 6 sati, na području ove policijske postaje proveli akciju „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“. Tom su prilikom utvrdili 35 ciljanih prekršaja: 31 prekršaj nepropisne brzine, četiri prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te 11 ostalih prekršaja. Ukupno je utvrđeno  46 prometnih prekršaja.

VEZANE VIJESTI
Preventivno-represivna akcija na velikogoričkim prometnicama

U subotu, 23. svibnja zaustavljen je 49-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom u Velikogoričkoj ulici u mjestu Novo Čiče u smjeru sjeveroistoka.  Dolaskom do kbr. 35, vozač je zaustavljen i alkotestiran te je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 0,65 g/kg. Na mjestu događaja privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola, isključen je iz prometa i izdan mu je obavezni prekršajni nalog.

U vrijeme provođenja akcije dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, dok se tijekom ostatka vikenda dogodila jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je ta osoba zadobila lake tjelesne ozljede.

VEZANE VIJESTI
PU SISAČKO-MOSLAVAČKA: Pronalasci i dvije dragovoljne predaje ubojitih sredstava

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here