Velikogoričani su Praznik rada proslavili u SRC Kurilovec

803

Na SRC Kurilovec u Velikoj Gorici danas je u organizaciji SDP-a Velike Gorice upriličena proslava Praznika rada, 1. svibnja.

Program je počeo u 10 i 30 sati nastupom FA Turopolje, i to najmlađe sekcije koji su posjetiteljima izveli splet turopoljskih pjesama i plesova. Da ne nedostaje sporta i rekreacije, pobrinuo se Konjički klub Agramer organziravši terapijsko jahanje.

Staro i mlado okupilo se danas na Kurilovcu kako bi ovaj praznik, čije obilježavanje seže još u 19. stoljeće kada su se radnici prvi put počeli boriti za svoja radnička prava, proslavili odmorom i dobrom feštom. Najveća gužva nastala je iza podneva prilikom podjele graha, tradicionalnog prvomajskog radničkog jela.

Grah su Velikogoričankama i Velikogoričanima, čak 1500 porcija, dijelili pomoćnica ministra poljoprivrede Mirjana Mataušić Pišl i saborski zastupnik SDP-a Rajko Ostojić koji je izrazio zadovoljstvo padom broja nezaposlenih u Hrvatskoj i nadu da će položaj hrvatskog radnika, poglavito poštivajući načelo 8+8+8, biti u doglednoj budućnosti bolji.

Čestitku povodom Međunarodnog praznika rada svim prisutnima u ime organizatora, velikogoričkog SDP-a, uputio je Ozren Robić.

Kako je izgledala današnja prvomajska proslava na SRC Kurilovec, pogledajte u videu .

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime