Velimir Šandor ostvario najbolji ovogodišnji rezultat na svijetu

2973

Hrvatski paraolimpijac Velimir Šandor, član Uspona iz Velike Gorice ostvario je sjajan rezultat na atletskom mitingu u Splitu bacivši u kategoriji F62 disk 20.14 metara što je njegov osobni i državni rekord, te najbolji ovogodišnji rezultat na svijetu.


Photo: Igor Kralj/PIXSELL

To je ujedno i treći hitac na rang listi koja vodi na Paraolimpijske igre u Tokiju iduće godine.

“Naravno, da me raduje ovaj rezultat. Nakon, za mene izuzetno teške godine, mukotrpne i izazovne na treninzima i sa svim privatnim i ostalim problemima koje su me pogodili. Pokazao sam sebi i svim ostalim konkurentima da mogu i da vrijedim puno i još više od toga. Idemo dalje još jače, jer je ovo doista prvi put da mi se sve poklopilo i pokazatelj je da možemo jako daleko”, poručio je Velimir Šandor koji je na POI u Rio de Janeiru osvojio broncu.

Potrebno je istaknuti i Vladimira Gašpara koji je koplje bacio na 35,06 metara, što je na tablici za paraolimpijske igre sedmi rezultat kao i najbolji europski rezultat ove godine.

Deni Černi je u kugli s daljinom od 11,40 ostvario treći rezultat na tablicama za Tokijo, dok je Ivan Katanušić u svojoj kategoriji tjelesnog oštećenja bacio disk na 58,09 metara što je vodeći rezultat ove godine na svijetu.

“Natjecanje je bilo izvrsno organizirano, a posebno me raduju jako dobri rezultati naših paraatletičara u ovo pandemijsko vrijeme. Rezultati Šandora, Katanušića i Černija svakako su rezultati kojima bi se mogli okititi medaljama u Tokiju. Također i ostali koji su nastupili popravljali su svoje osobne rekorde što me kao izbornika izuzetno ohrabruje i da slobodno mogu vjerovati da bi iduće godine mogli imati još jednu izvrsnu paraatletsku reprezentaciju u Tokiju“, zaključio je izbornik hrvatske paraatletske reprezentacije Damjan Sedić.

Na sedmom izdanju atletskog mitinga, koji je u organizaciji ASK Splita održan na stadionu Park mladeži, nastupilo je 20-tak paraatletičara iz 8 hrvatskih klubova kojim je to bilo prvo ovogodišnje službeno natjecanje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime