Vesna Pusić reagirala na Vučićeve izjave o Oluji

462

Hrvatska na obljetnicu vojno redarstvene akcije Oluje slavi svoje oslobađanje od tuđe okupacije i u tome očekuje ne samo razumijevanje, nego i podršku svake normalne politike, rekla je hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

“Ne vidim koja bi politika mogla tvrditi da je dan tuge onaj dan u kojem se neka zemlja oslobodila strane okupacije i činjenice da je bila razlomljena na pola”, rekla je Pusić u odgovoru na pitanje novinara da prokomentira izjavu srbijanskog premijera Aleksandra Vučića da je za Srbiju obljetnica Oluje najtužniji dan u povijesti te da će zbog stradanja Srba paliti svijeće na graničnom prijelazu Rača s BiH.

“Ne razumijem njegovu izjavu jer smatram prirodnim da svaka zemlja, pa i Hrvatska, slavi obljetnicu teritorijalnog ujedinjenja zemlje, koja je prije toga bila pod okupacijom takozvane Jugoslavenske narodne armije, koja se u međuvremenu bila pretvorila u vojsku Slobodana Miloševića, i paravojnih postrojbi. To je ono što mi slavimo. Ne slavimo tragedije koje su proživjeli pojedinci, kojih, nažalost ima u svim ratovima i zato je jako važno ne započinjati ratove, jer kad se rat započne, strada puno ljudi”, istaknula je Pusić.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime