VIDEO Bogat program u Petrinji povodom Dana grada i blagdana svetog Lovre

461

U Petrinji se ovih dana obilježava Dan grada Petrinje, kao i dan njezinog zaštitnika, blagdan svetog Lovre.

Obilježavanje Dana Grada nastavilo se svečanom procesijom u središnjem gradskom parku (Strossmayerovo šetalište), a potom i svečanom svetom misom u crkvi sv. Lovre.

Povodom obilježavanja Dana grada gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes odgovorila je na jedno značajno pitanje, a to je ima li Petrinja danas razloga za slavljem.

-Ja kažem da su Petrinjci prošli težak rad, preživjeli smo potres i mislim da zbog toga Petrinjci uvijek imaju razlog za slavljem, a posebice danas kada slavimo našeg nebeskog zaštitnika, kazala je gradonačelnica.

-Želim poručiti svim Petrinjcima da sam im zahvalna što su ostali u svojem gradu, što se bore i što velik dio njih daje dio sebe i to zadnjim atomima snage da po treći put grade svoje nove kuće na ovom području. Vjerujemo da ćemo zajedničkim snagama izgraditi naš grad i stvoriti bolje uvjete za sutra, dodala je gradonačelnica Komes.

Magdalena Komes čestitala je svim Petrinjcima i Petrinjkama njihov dan i pozvala ih na obilježavanje Dana grada Petrinje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime