Dan dobrovoljnih darivatelja krvi obilježava se 25. listopada. Obilježavanjem ovog dana želi se zahvaliti svim darivateljima na njihovoj humanosti i plemenitosti, te podsjetiti javnost koliko je darivanje krvi važno u spašavanju ljudskih života. Zagrebačka županija darivateljima krvi sa svog područja zahvalila se u petak, 23. listopada na prigodnoj svečanosti, održanoj u dvorani Rubin u Jastrebarskom.

25. listopada posvećen je obilježavanju i promicanju dobrovoljnog davanja krvi u spomen na prvu organiziranu akciju informiranja o potrebi darivanja krvi i organiziranog prikupljanja krvi širom Hrvatske koja je započela 25.10.1953. godine. Od tada se u Hrvatskoj svake godine na taj datum obilježava Dan dobrovoljnih darivatelja krvi.

VEZANE VIJESTI
Sastanak ministra Banožića sa županima

Na prigodnoj svečanosti održanoj u Jastrebarskom darivateljima krvi sa svog područja, a na njihovoj humanosti i plemenitosti, zahvalila se Zagrebačka županija, a sve se odvijalo u organizaciji Društva Crvenog križa Zagrebačke županije. U ime Zagrebačke županije, svečanosti je nazočio dožupan Rudolf Vujević.

Zahvalnice su tako podijeljene muškarcima koji su krv darovali 50, 75, 100 i 125 puta te ženama koje su to učinile 35 i 55 puta.

S nekima od ovih plemenitih ljudi razgovarali smo i mi, a otkrili su nam, između ostalog, kako se su odlučili na ovaj humani čin te su pozvali sve, koji su u mogućnosti, na uključenje u dobrovoljno darivanje krvi.  Jer, zapamtite: I vaša krv nekomu može spasiti život!

Više u našem video prilogu …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here