VIDEO Državni tajnik Majdak obišao OPG na području Petrinje i otvorio objekt za skladištenje pokraj Gline

OPG-u u Roviškoj doniran montažni objekt

433

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak je zajedno s gradonačelnicom Grada Petrinje Magdalenom Komes obišao u petak, 22. srpnja OPG Milana Novkovića u mjestu Jabukovac pokraj Petrinje te je potom u Roviškoj na glinskom području otvorio objekt za skladištenje stočne hrane i poljoprivredne opreme na OPG-u Ljubice Gregurić.

Ljubica Gregurić i njena obitelj brinu o 30 grla stoke, a donacija ovog objekta za skladištenje stočne hrane i poljoprivredne opreme došla je u pravi čas istaknula je vlasnica.

Ovaj montažni objekt za skladištenje stočne hrane i poljoprivredne opreme OPG-u Ljubica Gregurić donirala je Udruga prodavatelja poljoprivredne mehanizacije, istaknuo je dopredsjednik ove udruge Franjo Dominković.

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak izjavio je da su obišli pojedina poljoprivredna gospodarstva koja su nastradala u potresu te vidjeli na mjestu kako napreduju radovi izgradnje staje koja ima kapacitet za 12 muznih krava.

„Investicija je ovo vrijedna preko milijun kuna koja se financirala kroz operaciju 5.2.1. Obnova narušenog poljoprivrednog potencijala iz Programa ruralnog razvoja“, izjavio je državni tajnik Majdak te dodao kako otvoreni objekt stočne hrane je donacija Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme te je u koordinaciji realizacije samog projekta sudjelovao i Stožer civilne zaštite.

Dosad je u sklopu Mjere 5 za zadnja tri natječaja, a koja se odnose na obnavljanje poljoprivrednog proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima odobreno 32 milijuna kuna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime