VIDEO Dumbović obišao završnu fazu sanacije vatrogasnog spremišta Taborište i izvršio primopredaju izgrađenog dječjeg igrališta

Dječje igralište bit će od velikog značaja za mlade vatrogasce

184

Gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović obišao je radove na obnovi vatrogasnog spremišta u Taborištu koji nastali nakon razornog potresa, a trenutno su u završnoj fazi.

Gradonačelnik je time ujedno obišao i novoizgrađeno dječje igralište u Taborištu te izvršio primopredaju igrališta na upravljanje gradskom komunalnom poduzeću Komunalac Petrinja d.o.o. Igralište je u 100% -tnom iznosu financirano iz Programa ruralnog razvoja.

Vrijednost projekta je 430 tisuća kuna, a financiran je 90 posto iz Fonda Europske unije te 10 posto iz Nacionalnih sredstava.

Ivan Palaić predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Petrinje naveo je kako se ove godine uložilo iznimno puno u cijelo vatrogastvo, kako i u mjesni odbor. Objasnio je kako je u tijeku druga etapa, odnosno uređenje unutrašnjosti vatrogasnog spremišta. Po dogovoru troškovi bi trebali iznositi oko 100 tisuća kuna. Također, dodao je kako DVD Taborište trenutačno broji 126 članova od čega oko 40 djece zbog čega je ovo igralište od iznimne važnosti.

Alen Tišinić zamjenik predsjednika vijeća mjesnog odbora taborište također je zahvalio gradonačelniku na suradnji i realizaciji izgradnje igrališta koje će značajno pomoći održavanju svakodnevnih aktivnosti mladih vatrogasaca.

Gradonačelnik Dumbović rekao je kako Taborište daje primjer svim ostalim Mjesnim odborima i ostalim DVD-ima. Objasnio je kako je uvijek cilj upustiti se u projekt koji je moguće aplicirati, a potom i doprinijeti boljitku i zajedničkom razvoju.

-Svako mjesto mora se počešati tamo gdje ih svrbi, naveo je Dumbović apelirajući na sve kako se trebaju prijavljivati na projekte i ukazivati na nedostatke koje žele eliminirati.

Više pogledajte u našem videu: 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime