VIDEO Dvije obitelji u Petrinji dobile nove montažne kuće

521

U Petrinji su s inicijativom pomaganja onima kojima je pomoć najpotrebitija dovršene dvije montažne kuće izrađene od prirodnog materijala koje su dane na raspolaganje dvjema obiteljima, jedna obitelji Bešić Šeperac, a druga obitelji Banićek.

Iz jedne obitelji poručili su kako su već duže vrijeme u težoj situaciji te kako su godinama tražili pomoć od države, ali potpuno bezuspješno. Ovom prilikom posbeno su zahvalili gradonačelniku Dumboviću koji je prepoznao njihovu potrebu za pomoći te svima ostalima koji su pripomagali na izvođenju radova i rješavanju njihova stambenog pitanja.

Magdalena Banićek objasnila je kako su oni tročlana obitelj i da su bez doma ostali tijekom potresa te da su do danas živjeli u kontejneru.

Također je istaknula kako zahvaljujući novom domu zasigurno ostaju u Petrinji i sada, u konačnici, ne planiraju seliti dalje.

Na primopredaji ključeva novih toplih domova bio je i gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović koji je rekao kako je najveći uspjeh doprinijeti tuđoj sreći i da je najvažnije kada čovjek osjeća sigurnost i toplinu.

Gradonačelnik je obiteljima poželio osjećaj sigurnosti u novom domu i sretan i lijep život.

Dumbović je objasnio kako zna da velik broj drugih obitelji u Petrinji također ima razrušene domove koji su dobili crvene naljepnice te kako vjeruje da će se i to s vremenom riješiti, no posebice je istaknuo kako je ovo poruka državi i poticanje države na bržu i bolju efikasnost, koja se može postići, ali se na tome treba raditi.

-Ljudi do nove godine i do sljedeće godine, točnije svih 1500 neuporabljivih domova, mora biti riješeno, kazao je Dumbović ističući kako vjeruje da se za godinu dana može riješiti pitanje zbrinjavanja svih onih koji su za vrijeme potresa ostali bez svega.

Također je dodao kako je optimizam iznimno bitan te kako je ovo dobar primjer optimizma i činjenice da je sve moguće, a više pogledajte u našem videu:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime