VIDEO: Francuski Spiderman uhićen nakon uspona na jednu od najviših filipinskih zgrada

Francuski penjač u urbanim sredinama Alain Robert uhićen je u utorak u Manili, nakon što se popeo na jednu od najviših zgrada u glavnome gradu Filipina...

105
Photo: Instagram

Francuski penjač u urbanim sredinama Alain Robert uhićen je u utorak u Manili, nakon što se popeo na jednu od najviših zgrada u glavnome gradu Filipina, objavila je HINA.

Pedesetšestogodišnji avanturist, poznat kao “francuski Spiderman” popeo se na neboder “GT International Tower” visok 217 metara. Zgrada ima 47 katova i nalazi se u financijskoj četvrti Makati City, a Robert se, kao i obično uspinjao usred najveće dnevne gužve, bez užadi i bilo kakve sigurnosne opreme. Uhićen je čim se spustio s vrha nebodera, nakon otprilike dva sata, prenosi AFP.

“Ovo je moj put i moj način života. To mi je važno kao hrana i san. Jednostavno mi je potrebno jer me održava na životu”, kazao je Robert novinarima.

Francuz je zadržan u policijskoj postaji, a optužen je za remećenje javnog reda, te očekuje odluku državnog odvjetništva o jamčevini. Robert se dosad popeo na više od stotinu zgrada bez užadi ili neke druge opreme, što mu je donijelo upisivanje u “Guinnessovu knjigu rekorda”.

Alain Robert, rođen kao Robert Alain Philippe (Digoin, 7. kolovoza 1962.) francuski je slobodni penjač poznat po usponima na najviše građevine svijeta. Među najpoznatije svjetske nebodera na koje se uspeo ističu se Burj Khalifa, Sydneyska opera, Taipei 101 i Petronas Twin Towers. Ističu se i njegovi penjački pothvati na povijesnim građevinama kao što su Eiffelov toranj i Luxor obelisk u Parizu. Više puta bio je uhićen i kažnjen zbog neovlaštenog penjanja po neboderima, a o svojim penjačkim pothvatima napisao je autobiografiju “S vlastitim rukama”, u kojoj je u 12 poglavlja opisao svoje najveće pothvate i svoju životnu filozofiju.

Nedavno je na svom Instagramu objavio snimku pripreme za pothvat.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here