VIDEO Gradonačelnica Petrinje darivala sugrađanke cvijećem

429

Danas se obilježava Međunarodni dan žena. Upravo ovog dana preispituju se i slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola.

Nastao je kao inicijativa socijalističkih organizacija u razdoblju prije Prvog svjetskog rata u borbi za jednakost i pravo glasa.

Žene ovaj svoj dan baštine već 113 godina, muškarci simboličkom gestom, cvijetom ili nekim drugim poklonom, iskazuju ljubav i poštovanje prema pripadnicama suprotnog, ljepšeg spola.

Danas, na sajmeni dan u Petrinji, žena je obilazila članice OPG-a koje su zatečene u 10 sati na Gradskoj tržnici, čestitala im je Dan žena i poklonila crvenu ružu.

Bila je to gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes koja je potom poslala javnosti poruku.

„Ovim povodom ženama želim sretan njihov dan, da ustraju u svakodnevnim borbama, u borbama za pozicije, da nikada ne odustaju. Želim im puno zdravlja, što je preduvjet za svaki uspjeh, želim svima onima koji imaju obitelj da imaju podršku obitelji.

Imamo kroz čitavu povijest i danas primjere uspješnih žena, između ostalih tu je i naša Petrinjka Mila Wood, prva akademska kiparica, imamo impozantan kip na jednom od trgova, kip Stjepanu Radiću, pokazala je da se borbe za ravnopravnost isplate.

Poručujem svim mladima ženama neka nastoje sve prepreke u društvu preskočiti, želim im snage, zadovoljstva i neka nikada ne odustaju od svojih snova.“

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime