VIDEO Gradonačelnik Dumbović obišao radove na Dječjem vrtiću Petrinjčica koji su započeli početkom tjedna

Gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović ukazao na nadu da će vrtići biti obnovljeni već početkom sezone

192

U tijeku su radovi na obnovi Dječjeg vrtića Mali Princ u Petrinji koji su započeli još u ponedjeljak, 10. svibnja , a radove je popratio i gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Petrinjčica Nataša Vidović navela je kako djelatnici vrtića zajedno sa svima drugima koji su se uključili u obnovu ne miruju i kako se svi objekti vrtića stradali u potresu nastoje čim prije obnoviti kako bi se djeca mogla čim prije vratiti u njih.

Glavne radove na vrtiću financira i potpomaže Grad Slavonski Brod koji su osigurali sredstva, donaciju, a i građevinske izvođače. Od planiranih radova radit će se novo krovište, fasada na objektu, saniranje unutarnjih oštećenih zidova.

Što se tiče unutarnjeg dijela vrtića i opreme u vidu didaktike i slično financirat će sam vrtić od strane financijskih sredstva koje su prikupili u donaciji tijekom potresa, a radi se oko 700 tisuća kuna.

Gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović se zahvalio Gradovima koji su do sada pružali i još  uvijek pružaju pomoć jer je to ono što je potresom pogođenom području trenutno najpotrebitije.

-Ono što će ostati u interijeru se nadam da ćemo jednim dijelom moći osigurati iz donacije, a drugi dio će biti osiguran iz proračuna Grada Petrinje, a proračun našeg grada za našu djecu ne bi trebao biti nikakva težina, nikakva stavka te ona u proračunu mora biti jedna osnovna prirodan abeceda, kazao je Dumbović dodajući kako je sigurnost djece jedna od osnovnih zadaća Grada.

Više pogledajte u našem videu: 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime