VIDEO Hrabri djedica se obranio od naoružanog pljačkaša

1303
Screenshot: LiveLeak

Ovo je umirovljenik koji je pod stare dane stekao svjetsku slavu nakon što je velška policija objavila snimku sa sigurnosne kamere kada ga je naoružani muškarac htio opljačkati.

77-godišnji umirovljeni vozač autobusa iz Cardiffa Trevor Weston u ponedjeljak oko 4 ujutro odvezao se do obližnjeg bankomata kako bi podigao novac. S leđa mu je prišao muškarac, odgurnuo ga do zida i mašući oružjem prijetio da mu preda novac i bankovne kartice.

Hrabri djedica nije se dao tako lako i krenuo mu je uzvraćati sve dok napadač nije pobjegao.

“Svakog jutra budim se u 4. Valjda mi je ostala navika nakon 37 godina rada kao vozač”, rekao je za djedica za WalesOnline. “Inače tamo stoji netko od zaštitara, ali danas to nije bio slučaj. Taman sam podigao 20 funti za svoje dnevne novine kada se pojavila “ta stvar” i zaprijetila mi da mu dam novac ili će me izbosti”.

“Nikada se nisam potukao, ali instinktivno sam skupio šake i krenuo u obranu”, nadodao je. “Kada mi je rekao da mu dam novac, pitao sam ga: ‘Što?! Hoćeš novac? Želiš li možda ovo?’, a onda sam skupio šake. Morao sam ga udariti. Sva sreća da u videu nema zvuka, poplavio bih od sramote kada bih čuo što sam sve izgovorio”, priča djedica kroz smijeh.

Napadač je bio u šoku i otišao. Ponadao se lakom plijenu kada je uočio stariju osobu, ali s ovim mlađahnim djedicom nema šale.

Video snimka podijeljena je više od 40.000 puta, a većina gledatelja oduševljena je odvažnim postupkom djedice koji nije poklenuo i borio se, dok bi većina predala novac i pobjegla.

Video snimku pogledajte u cijelosti.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime