VIDEO: Mislite da je rolanje teško? Očito niste probali ”hoverboard”

Nekada smo imali poteškoća sa držanjem ravnoteže na rolama, a danas nam probleme zadaje moderna tehnologija.

111

Nekada smo imali poteškoća sa držanjem ravnoteže na rolama, a danas nam probleme zadaje moderna tehnologija. Naime, radi se o hoverboardu, zadnjem čudu tehnologije koji je hit među mlađom populacijom u posljednje vrijeme. Na snimkama pogledajte kako se stariji snalaze na ovoj samobalansirajućoj napravi.

Što je ”hoverboard” i kako se njime upravlja?

Hoverboard pripada kategoriji samobalansirajućih naprava (Smart balance wheel) poput svog prethodnika segwaya. Dakle, o čemu se radi; Daska na dva kotača, na električni pogon, bez popratnih pomagala, kojom se upravlja pomoću balansa tijela korisnika.

Hoverboard je kreiran tako da je korisnik okrenut cijelim tijelom prema smjeru kretanja, uspravno stoji na dasci, a osnove upravljanja svode se na lagane naklone tijela naprijed-nazad i prebacivanje težišta tijela na jednu nogu kako bi hoverboard skrenuo u željenom pravcu. Nimalo monotono, već nasuprot; Uzbudljivo, izazovno, kreativno pa čak i korisno, jer ste prisiljeni upotrijebiti svoje mišiće i savladati balans vlastitog tijela. Vožnja hoverboarda nije bitno opasnija od vožnje na rolama, na skateboardu, klizaljkama, snowboardu i ostalim rekreativnim spravama koja nemaju uključena pomagala.

Trenutno dostupni hoverboardi imaju maksimalnu brzinu kretanja do 12 km/h. Eletkrični pogon ostvaruju samopunjive baterije čija izdržljivost je do 15 km, a vrijeme njihova punjenja 2-3 h. Kotači nisu plastični, radi se u punoj gumi, a nosivost hoverboarda ide do 130 kg.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here