VIDEO Morski pas uočen u Rovinjskoj luci

417

Panika se širila jutros u Rovinjskoj luci. Naime, prolaznici su uočili malog morskog psa.

I sam video objavljen na facebook profilu Regional Expressa izazvao je strah u komentarima.

Inače, plivačima je jedan od najčešćih strahova mogućnost da će kraj njih zaplivati morski pas.

Morski pas uočen u Rovinjskoj luci naliku je na modrulja, koji je u Hrvatskoj još poznat po nazivima modri kučak, pas modrac, pas modrak, pas modrulj i zupka i jedan je od 29 vrsti morskih pasa koji žive u Jadranu.

Voliš kuhati?

Iako je stanovnik čitavog Jadrana nije gusto naseljen i teško ga je uočiti jer se u Jadranu smatra ugroženom vrstom. Najviše vremena provodi na otvorenom moru posebno na južnom Jadranu. Ponekad prilazi bliže obali. Ljeti se modrulj podjednako često pojavljuje na pučini i u zaljevima i kanalima.

VEZANE VIJESTI
OPREZ! Nijemac snimao djecu na plaži

Modrulj je veliki lovac, grabežljivac i proždrljivac koji se pretežno hrani noći. Hrani se hrani ribama, najviše skušama, palamidama, srdelama i ostalom plavom ribom koje lovi i proždire u velikim količinama. Također se hrani rakovima, glavonošcima, ponajviše lignjama, a ponekad i galebovima i ostalim morskim pticama koje iznenadi tijekom njihovog boravka na površini, a jede i strvine većih uginulih morskih životinja, a nerijetko i otpatke s brodova.

Modrulj može zabunom napasti ljude ako je privučen krvlju, no takvi su napadi rijetki pa se modrulj smatra potencijalno opasnim morskim psom.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here