VIDEO Na Jadranu potonula jahta, za dlaku spriječena ogromna katastrofa!

156
Foto Pgž

Talijanska motorna jahta potonula je jučer popodne kod otoka Unija, a nitko od četvero članova posade koji su u tom trenutku boravili na njoj nije ozlijeđen, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Službenici Lučke kapetanije Rijeka od jučer provode očevid o uzrocima potonuća.

Foto Pgž

Riječ je o jahti Cleo dugoj 20 metara, a MRCC Rijeka zaprimila je poziv očevidaca o potonuću jučer u 15,42 sati. Četvero Talijana tonuću jahtu napustilo je pravovremeno brodskim tenderom i nisu prijavili nikakve ozlijede, istaknuto je u priopćenju.

Foto Pgž

Županijska lučka uprava Mali Lošinj brzom intervencijom na mjestu potonuća jahte ispred luke Unije spriječila je nekontrolirano istjecanje nafte i ekološko zagađenja mora šireg razmjera. Oko potonule jahte postavljeno je preko 320 metara samoupijajuće brane, a uz brod ŽLU u asistenciji je pomogao i vlasnik brodice iz Malog Lošinja Petar Stupar, objavljeno je tako na društvenim mrežama Primorsko-goranske županije.


Prema riječima ravnatelja ŽLU Filipa Balije od djelatnika u luci Unije dobili su dojavu da tone dvadesetmetarska jahta talijanske zastave u neposrednoj blizini luke, te su se odmah uputili na mjesto havarije kako bi postavili zaštitne plutajuće brane.

Foto Pgž

Tročlana posada, inače talijanski državljani, napustila je plovilo u kojem se nalazi 400 tona nafte. O havariji je odmah bila obaviještena i Lučka kapetanija Rijeka čiji je brod kao i brod Dezinsekcije danas stigao na mjesto potonuća, dodaju iz Županije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime