VIDEO Na proljeće nove autobusne linije, cijene karata ostaju iste

Predstavljene nove linije, ali navedena i problematika u svezi ugovora sa ZET-om

75

Danas je u Velikoj Gorici predstavljena Studija javnog lokalnog linijskog prijevoza putnika Grada Velike Gorice. Studijom Prometnog fakulteta u Zagrebu ukazuje se potreba za poboljšanjem lokalnog linijskog prijevoza, a istim se nudi rješenje i prijedlog nove organizacije prijevoza.

Predstavljene su inicijative kojima će se poboljšati lokalni prijevoz na području Velike Gorice, čime će sveukupno na području Velike Gorice biti 16 linija, dok će cijene karata, unatoč promjenama, ostati iste.

Gradonačelnik Grada Velike Gorice Krešimir Ačkar poručio je kako će se u svrhu poboljšanja povezanosti i prijevoza u globalu uvesti nove autobusne linije, koje su ranije i najavljivane, a time će se, osim bolje povezanosti centra s Željezničkim kolodvorom Velika Gorica, dobiti na lakšem prometu i kvalitetnoj povezanosti između okolnih naselja i centra Velike Gorice.

-Treba odmah navesti distinkciju između međužupanijskih prijevoza, za koje je odgovorno Ministarstvo, te lokalnih prijevoza za koje je odgovoran Grad Velika Gorica, pojašnjava Ačkar.

Gradonačelnik je također kazao kako će za odabir koncesionara jedan od glavnih preduvjeta biti taj da se nude novi autobusi.

Studijom se predlaže uvođenje četiri nove linije i to jedna kružna linija koja će prometovati na relaciji Velika Gorica – Pleso-Željeznički kolodvor, linija za Meridijan 16 i još tri linije s kojima se uvodi javni prijevoz do nekih naselja koja taj prijevoz nisu imala, a riječ je o Gucima, Velikoj Mlaki i Mičevcu.

Cijela studija objavit će se na stranicama Grada kako bi bila na uvid građanima koje je gradonačelnik pozvao da ju pogledaju i uključe se ukoliko imaju bilo kakve prijedloge i primjedbe.

-Jer ipak ljudi koji putuju svaki dan mogu puno meritornije neke stvari iznijeti i ukazati na problematiku, dodaje Ačkar.

Ovim povodom Ačkar je istaknuo kako je ZET do sada bio poprilično nekorektan s obzirom na to da je unazad nekoliko godina subvencija porasla za čak 400 posto, a trenutno iznosi 3,6 milijuna kuna, dok je prije nekoliko godina bila ispod milijun kuna.

-Nismo dopustili da to utječe na budžet naših građana te smo ostavili cijene karata četiri kune, kako je bila i do sada, dodaje gradonačelnik.

Nakon savjetovanja i eventualnih primjedbi građana na objavljenu studiju raspisat će se natječaj za novim koncesionarom, a potom će se uvesti i najavljene nove linije.

-Nadamo se da će to biti, ukoliko sve bude u redu, u proljeće, navodi Ačkar.

Kao jedna od opcija, u slučaju da se ne pronađe pravovaljani koncesionar, navodi se i osnivanje vlastitog autoprijevozničkog poduzeća, što je poprilično skup potez koji iziskuje i kupovinu novih autobusa, točnije do 12 autobusa.

-To bi bilo moguće ukoliko bi se povezali s još nekom većom općinom ili gradom, tek tada bi mogli imati vlastitog prijevoznika i to bi bilo isplativo, pojasnio je gradonačelnik.

Makro Slabulj, voditelj katedre za tehnologiju gradskog prometa na Fakultetu prometnih znanosti, pojasnio je kako, s obzirom na to da je Grad Velika Gorica do sada imao ugovor sa ZET-om, sada mora sam osmisliti i napraviti rješenje i organizirati javni lokalni prijevoz.

-Ovo je idealan period da se to napravi i da se linije prilagode građanima koliko je to god moguće, poručuje Marko Slabulj.

Kao pozitivnu stavku naveo je povezivanje željezničkog kolodvora s ostatkom grada, a time će se i potaknuti građane da više putuju vlakom što je brži i ekološki prihvatljiviji tip prijevoza.

Cijelo predstavljanje pogledajte i u našem videu:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime