VIDEO: Nova Drenčina, mjesto u kojem je potres izobličio cestu, rupe i “krateri” lede krv u žilama

1095
Foto RTB Donja Drenčina

Mjesto Nova Drenčina, 29.prosinca , kako mještani vjeruju, bila je sami epicentar potresa koji se ojetio diljem Hrvatske pa i šire. 

Gospodin Kristijan koji tamo živi rekao nam je kako su mu to bile najgore sekunde u životu, a za vrijeme potresa bio je u šumi te se sklonio pod traktor. Njegov je dom na žalost uništen i trenutno je kod svog prijatelja Saše, koji nas je zajedno s Kristijanom doveo do mjesta Donja Zdenčina kako bi nam pokazali kakvo je tamo stanje.

Nakon što je potres “odradio” svoje, cesta kroz mjesto doslovno se na nekim mjestima otvorila i tamo se sada nalaze velike rupe, iz kojih, pretpostavlja se, izlazi pijesak, pošto nismo stručni, kao laici možemo reći kako sve to naliči, na neki “krater” koji je prilično dugačak i širok. Cesta je potpuno izobličena.

Foto RTB Donja Drenčina

Mještani nam kažu kako bi bilo dobro da sve to procjeni struka, jer svakako nije nikome ugodno onuda prolaziti, a da nisu sigurni koliko je cesta čvrsta, koliko su duboke rupe, smiju li uopće onuda prolaziti vozila i slično. Za vrijeme snimanja kroz mjesto su prolazili auti, kao i vatrogasno vozilo koje je u blizini imalo intervenciju zbog jedne od stradalih kuća u potresu. Pogledajte video i vidna oštećenja koja, usudili bi se reći, lede krv u žilama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime