VIDEO Obilježavanje dana razornog potresa u Petrinji

157

U povodu obilježavanja razornog potresa koji je prije godinu dana, 29. prosinca 2020. godine, pogodio Petrinju i okolicu danas su organizirani mimohodi i polaganje svijeća u spomen na stradale žrtve koje su smrtno stradale u potresu.

Nakon prošlogodišnjih potresa Petrinjci se još jednom nalaze u vrlo teškim i izazovnim vremenima. Unatoč svim prirodnim bogatstvima i ljepotama, priroda je krajem prošle godine poslala jasnu poruku, kako nismo njeni gospodari. Potresi 28. i 29. prosinca 2020. doveli su ovaj grad u povijesni trenutak u kojem svjedočimo teškom uništenju našeg grada i ponovnom stradanju naših građana.

Nakon obilaska Centra novog života u Petrinji, započeo je i mimohod koji je krenuo od operativne baze PIGIK u pravcu Trga hrvatskih branitelja. Nakon toga otkrivena je Spomen ploča za petrinjske žrtve potresa Laure Cvijić i Albina Canjara.

U mimohodu su bile operativne snage koje su tog trenutka bile gradu na raspolaganju-  vatrogasci, policajci, djelatnici civilne zaštite, djelatnici crvenog križa, hrvatske elektroprivrede, pripadnici potresnog injžinjerstva, Hrvatska Gorska Služba Spašavanja, hitne službe, dakle sve žurne službe koje su u tim teškim treucima ljudima bile na raspolaganju.

Vatrogasac Stanislav Polovina, pripadnik DVD-a Petrinja i Matea Brižić, voditeljica interventne grupe hrvatskog Crvenog križa, prvi su upalili svjetlo za stradale u ovom potresu. Potom je svaki predstavnik operativnih snaga ovog mimohoda žrtvama počast.

Nakon paljenje svijeća i polaganja crvenih ruža, otkrivenja Spomen ploče i odavanja počasti stradalima u potresu u 14.00 slijedi druženje s kuharima „Chef kuha doma“ na Trgu hrvatskih branitelja, a potom u 14.30 u Vatrogasnom domu podjela zahvalnica.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime