VIDEO Plenković u Velikoj Gorici: Vrijeme je da dobro izaberemo

552

Premijer Andrej Plenković i kandidati na HDZ-ovoj listi VI. izborne jedinice predstavili su svoj program u petak navečer u Velikoj Gorici u Parku dr. Franje Tuđmana.

Okupljenima se prvi obratio Davor Božinović, potpredsjenik Vlade i nositelj HDZ-ove liste VI. izborne jedinice. “Ponosan sam što predvodim listu mladosti i iskustva, svi oni su se dokazali u svom poslu. Mislim da je teško naći listu koja može konkurirati ovoj u VI. Izbornoj jedinici i siguran sam da vi to prepoznajete i da će to prepoznati većina birača u Velikoj Gorici i Sisačko-moslavačkoj županiji”, poručio je Božinović.

Riječ je prepustio gradonačelniku Velike Gorice Draženu Barišiću, koji je ujedno i četvrti kandidat na njihovoj listi: “Ljudi na čelu sa sadašnjim i budućim premijerom, Andrejem Plenkovićem, mogu svima, i starima i mladima ponuditi budućnost. Ja bih volio da mi cijela Hrvatska bude kao ovaj grad, ali ovaj grad se treba truditi, kao i cijela šesta izborna jedinica, da svojim primjerom i sa svojim ljudima na čelu, ponudimo sigurnost”.

VEZANE VIJESTI
SDP do kraja predizborne kampanje više neće održavati skupove

“Ja vas pozivam da nam date povjerenje, a mi ćemo ga, kao i u nekoliko madnata do sada, vratiti i kroz našu politiku i naš program bit ćete ponosni građani Republike Hrvatske”, poručio je Barišić.

Premijer Andrej Plenković osvrnuo se na doprinose HDZ-ove Vlade Hrvatskoj, ali i Zagrebačkoj županiji: “Želimo nastaviti našu politiku u kojoj smo smanjivali poreze, a dizali plaće, smanjivali troškove države, a dizali mirovine. U korona-krizi nijedna mirnovina nije zakasnila i nijedna plaća nije bila neisplaćena”.

“Prihodi u gradovima i općinama u Zagrebačkoj županiji narasli su za 25 posto. Za ovu županiju ugovoreno je 3,2 milijarde kuna projekata koji dižu gospodarstvo županije. Na zahtjev poslodavaca u korona-krizi smo u ovoj županiji osigurali plaće za 43.500 naših sugrađana i privatnom sektoru kao Vlada dali 376 milijuna kuna”, nadodao je Plenković.

VEZANE VIJESTI
HVIDR-a: Ili Pupovčeva isprika ili raskid koalicije HDZ-a i SDSS-a

Premijer se osvrnuo i na konkurente na predstojećim izborima 5. srpnja.

Plenković je komentirao konkurenciju stranaka s krajnje desnice za koje je naveo da im je jedini cilj umanjiti snagu HDZ-a: “Pokazalo se na predsjedničkim izborima da je svaki glas za gospodina Škoru, Domovinski pokret ili MOST, glas više SDP-u, nadam se da smo to naučili, glas njima u konačnici znači kandidat SDP-a Milanović na Pantovčaku”.

“Ne rasipajmo glasove na ovim izborima, dajmo ih ovim kandidatkinjama i kandidatima HDZ-a. Ne dopustimo da rasipanjem glasova ova lijeva kobasičasta koalicija, jer SDP nema snage izaći na megdan sam protiv HDZ-a, pobijedi”, nadovezao se Plenković.

VEZANE VIJESTI
Proglašeni najbolji sportaši Zagrebačke županije u 2019. godini

“Da najveće povjerenje dobije Hrvatska demokratska zajednica, da ostvarimo pobjedu ovdje u VI. izbornoj jedinici i da ponovno vodimo Hrvatsku na putu gospodarskog oporavka, razvoja i prosperiteta. To je program “Sigurna Hrvatska”, to je sigurna budućnost Hrvatske, naših mladih generacija i svih naših sugrađana!”, poručio je premijer za kraj.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here